Hatay’ın Dörtyol ilçesinde, Milli Mücadele yıllarında Fransız ve Ermeni işgal güçlerine karşı verilen mücadele ile ilk kurşunun atılışını konu alan “İlk Kurşun” belgesel filmin çekimlerine başlandı.

Yapımcılığını Tunga Film’in yaptığı belgeselin Yönetmenliğini Şebnem Tok üslendi. 1918 yıllarında Dörtyol’da işgalci düşman kuvvetlerine karşı ilk kurşunu sıkarak Milli Mücadeleyi başlatan Mehmet Çavuş ve silah arkadaşlarının o yıllardaki çalışmalarını anlatan belgeselin çekimine başlayan Yönetmen Şebnem Tok, "Tarihi mekanları kullanmaya özen gösteriyoruz, o yıllarda verdikleri mücadeleyi konu ettiğimiz belgeselin çekim startını verdik. 25 dakika olarak projelendirdiğimiz belgesel filmde işgale canlı tanık olmuş şahısların yaşadıklarını aktardıkları yakınlarıyla söyleşiler, Mehmet Çavuş ve silah arkadaşlarının düşman kuvvetlerine karşı verdikleri mücadelelerini anlatmaya çalışacağız” dedi.

Belgeselin Milli Mücadele’nin yıl dönümü olan 19 Aralık 2014 tarihine kadar tamamlanarak TRT HD kanalında yayınlanmasının planlandığı belirtildi.

Yerel halktan da istifade edilen çekimlerde tarihi konaklar ve ilk kurşunun atıldığı mekanlar da yapılıyor.