Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı ve Yardımcısı İhsan ve Emin Duru kardeşlerin organizasyonunda, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Edebiyat Fakültesi konferans salonunda düzenlenen konser etkinliğine; Vali Murat Koca ve hanımefendi Vildan Koca, Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Mustafa Akış, KMÜ Rektörü, Prof. Dr. Sabri Gökmen, Vali Yardımcıları Erkan Karahan ve Kenan Eskin, Karamanlı sanayici ve işadamları, öğrenciler, Ankara' da yaşayan hemşerilerimiz ve çok sayıda vatandaş katıldı 

80’in üzerinde şiiri bestelenerek TRT repertuarına alınan milli şairimiz Bekir Sıtkı Erdoğan'ın hayatından bazı bölümlerin sunulduğu video gösterimi ile başlayan gecede, Ankaramander Başkanı Veli Bozkır' ın açılış konuşmasını gerçekleştirmesinden sonra, TRT Anakara Radyosu ses ve saz sanatçılarının da bulunduğu koro üyeleri tarafından, millî şairimiz Bekir Sıtkı Erdoğan' ın yanı sıra Ekrem Güyer, Gündoğdu Duran ve Hüseyin Soysal gibi Karamanlı bestekârlarımızın eserleri icra edildi. 

Konserden sonra Vali Murat Koca ve protokol üyeleri tarafından, Bekir Sıtkı Erdoğan' ın kardeşi Galip Erdoğan' a Ankaramander Başkanı, Veli Bozkır' a, İhsan ve Emin Duru' ya ve gecede emeği geçenlere teşekkür plaketleri verildi.