SİVAS (AA) - Sivas Yavuz Selim İlkokulunda öğrenim gören ana sınıfı öğrencilerinin "Suriye İçin Bir Ekmek Bin Yürek" sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında, Suriye'deki çocuklar için bin 355 lira yardım toplandı.

Ailelerinin gözetiminde mahallelerde iki hafta boyunca yardım toplayan 40 ana sınıfı öğrencisi, paraları okulda oluşturulan kumbaraya bıraktı. Çocukların harçlıklarıyla da destek verdiği kumbarada biriken bin 355 lira, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Sivas Şube Müdür Yardımcısı Ahmet Çakmak'a teslim edildi.

Okul Müdürü Halil Aydın, okuldaki teslim töreninde yaptığı açıklamada, güzel bir çalışmaya imza attıklarını belirterek, "3 sınıftan oluşan ana sınıfı ekibimiz bin 355 lira para toplayarak küçücük kalpleriyle, azimleriyle Suriye'deki küçük kardeşlerine büyük bir rakamla yardımda bulundu" dedi.

Yaptıkları çalışmanın başka okullara da örnek olmasını temenni eden Aydın, "Diğer okullar bizden daha fazla toplasın, bizim çalışma bir başlangıç olsun, devamı da gelsin inşallah" diye konuştu.

Ana sınıfı öğretmeni Kübra Yurtakal da "Minik yürekli çocuklarımızın duyarlılığını göstermek istedik. Güzel bir çalışma oldu, inşallah tüm okullarımıza örnek olur" ifadesini kullandı.