KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesince Android ve İOS işletim sistemine sahip cihazlar için 2013 yılında kullanıma sunulan "Mobil Mesnevi" 160 binden fazla kişi tarafından indirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaptığı açıklamada, Mobil Mesnevi'nin Hazreti Mevlana'nın sevgi, barış ve hoşgörü mesajlarını farklı dillerde tüm dünyaya aktardığını belirtti.

Türkçe, Farsça, İngilizce, Arapça, Japonca, Fransızca ve Çince gibi dillerde sunulan Mobil Mesnevi'nin büyük ilgi gördüğüne dikkati çeken Akyürek, "Bugüne kadar Android ve İOS işletim sisteminden 160 binden fazla kişi uygulamayı indirdi. Dünya üzerinde Hazreti Mevlana'nın çağları aşan sevgi ve hoşgörü anlayışına ve Konya'ya gösterilen ilgi her geçen gün artıyor. Mobil Mesnevi uygulaması, TÜSİAD ve Türkiye Bilişim Vakfı tarafından TBMM'nin himayesinde düzenlenen '10. eTR Ödülleri' finalinde ilk 3'te yer aldı" ifadelerini kullandı.

- Türkiye'den sonra en çok Amerika ve Kanada'dan indirildi

Mobil Mesnevi'yi Türkiye’den 147 bin kişinin indirdiğini ifade eden Akyürek, "Amerika ve Kanada'dan 4 bin 24, İngiltere'den bin 540, Fransa'dan 740, Hollanda'dan 455, Rusya'dan 344, İsviçre'den 220 ve diğer ülkelerden 2 bin 330 kişi uygulamayı mobil cihazlarında kullanıyor" diye konuştu.

- Mobil Mesnevi uygulaması

Mesnevi'yi ciltler halinde okuma imkanı sağlayan Mobil Mesnevi uygulamasında ney taksimi dinleme ve ekleme, okunan bölümleri işaretleyebilme, okunan bölümler hakkında not alabilme ile dipnotlara bakabilme özelliği bulunuyor.

Mevlana Müzesi fotoğraflarından oluşan albüm de içeren uygulamada, Mesnevi'den alınmış kısa sözler "sms" ve "sosyal medya" aracılığıyla paylaşılabiliyor.