PARİS (AA) - "Fransa'nın Oscar'ı" olarak bilinen "Cesar Sinema Ödülleri''nde dört ödül kazanan Mustang filminin yönetmeni Deniz Gamze Ergüven, bu ödüllere layık görülmelerinin "rüya gibi" olduğunu söyledi.

Ergüven, Paris'te Chatelet Tiyatrosu'nda yapılan 41. Cesar Sinema Ödülleri'nin ardından AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Duygularının sorulması üzerine Ergüven, "Rüya gibi. Çok çok çok mutluyuz" dedi.

İlk uzun metraj çalışması olan Mustang'da diğer partnerlerden destek almakta çok zorluk çektiğini dile getiren Ergüven, gelecekte atacağı adımlarda bu desteğin daha kolay olacağını söyledi.

Ergüven, "Bu filmin sadece var oluşu bile bana çok güç veriyor" diye konuştu.

Oscar'da yarışacak

Filmin hürriyetle ilgili bir mesajı olduğunu ifade eden Ergüven, "Türkiye'de kızların ne yapması gerekiyor, ne yapmaması gerekiyor, o çok konuşuluyor. Ben bu filmi hamile çektim ve işte bugünleri görüyoruz" ifadesini kullandı.

Türk yönetmen Ergüven'in Mustang filmi, Cesar Sinema Ödülleri töreninden dört ödülle ayrıldı. Mustang, yarışmada "en iyi ilk film", "en iyi senaryo", "en iyi montaj" ve "en iyi müzik" ödüllerine layık görüldü.

Ergüven'in yönetmenliğini yaptığı Mustang, Oscar'larda da Fransa adına ''Yabancı Dilde En İyi Film'' kategorisinde yarışacak.

Karadeniz Bölgesi'nde Türkçe çekilen Mustang, kırsal kesimde yaşayan genç kızların "özgürlük mücadelesi"ni eleştirel bir gözle ele alıyor.