Tekirdağ’da, vatan şairi Namık Kemal’in ölümünün 126. yılında anma programı gerçekleştirildi.

Anma programı kapsamında Tuğlalı Park’ta bulunan Namık Kemal Anıtı’na çelenk sunuldu. Çelenk sunma töreninin ardından il protokolü tarafından Namık Kemal Evi ziyaret edildi. Törene katılan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a Namık Kemal Evi’ni Namık Kemal Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Kurt gezdirdi.

Namık Kemal’i anma programı hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Kurt, Namık Kemal’in Tekirdağ açısından büyük öneme sahip olduğunu belirtti.

Yönetim Kurulu Başkanı Kurt, Namık Kemal’in hatıralarının sembolik evde yaşatıldığını ifade ederek, "Şehir çapında Namık Kemal ile ilgili törenler yapılıyor. Namık Kemal anıtı önünde çelenk töreni ile başlayan program kapsamında il protokolü Namık Kemal Evi’ni ziyaret etti. Namık Kemal Evi 1993 yılında hizmete giren sembolik bir evdir. Çünkü Namık Kemal’in Tekirdağ’da yaşadığı ev korunamadı. Vatan ve Hürriyet şairimiz Namık Kemal Türk milleti açısından önemli bir şairimizdir. Namık Kemal’i bir minnet borcu olarak anmaya çalışıyoruz" dedi.

Anma programına Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayarak, İl Kültür Turizm Müdür Mehmet Altaş, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.