54. Hükümet’in Efsane Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan, ahirete irtihalinin 6. yıldönümünde Erbakan Haftası Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayarak sahneye Gazeteci-Yazar Mustafa Yılmaz çıktı.

Gazeteci-Yazar Mustafa Yılmaz sözlerine, Erbakan’ın hayatı boyunca Allah için, insanlık için mücadele ettiğini belirterek başladı. Yılmaz, dünyanın içinde bulunduğu durumu dile getirdi. Son yüzyılda savaşların cereyan ettiği, işgallerin ve katliamların yapıldığı ülkelerin İslam coğrafyaları olduğuna dikkat çeken Yılmaz, Erbakan’ın bu duruma son verebilmek, İslam Birliği’ni kurabilmek için yaptığı çalışmaları anlattı. İslam Birliği’ni kurulması için ilk adım olarak 8 İslam ülkesiyle birlikte D-8’i kurduğunu söyledi. Bugün Milli Görüşçüler olarak Erbakan’dan emanet aldıkları ve vasiyet ettiği hususları hayatlarına tatbik etmeleri gerektiğini kaydetti.

Gazeteci-Yazar Mustafa Yılmaz sözlerini bur da son vererek sözü Saadet Partisi Karaman Genel Başkanı Şaban Şahine bıraktı.
 
Saadet Partisi Karaman Genel Başkanı Şahin de, “Liderimizin kişisel özelliklerini; Keskin bir zeka, Yılmak ve yorulmak bilmeyen çalışma azmi, Küçük yaşlardan itibaren alınan iyi bir İslami terbiye, Çok başarılı eğitim süreci, Ülkesini ve yurtdışını bilen ve tanıyan tecrübe (Akademisyen, girişimci, işadamı ve siyasetçi), meseleleri bütün boyutlarıyla ele alma ve derinliğine vukufiyet sağlama, Her adımı devrim mahiyetinde adımlar (İlmi, fikri, iktisadi ve siyasi), bütün işlerinde çözüme odaklanan stratejik zekâ ve yaklaşım, meramını ve mesajını en iyi ve anlaşılır şekilde takdim kabiliyeti (Ne istediğini de nasıl isteyeceğini de biliyor), her adımında adam yetiştiren büyük ve etkili bir öğretmen, kavgacı ve kınayıcı olmayan, yol gösteren ve ikna eden bir üslup, muazzam nezaketli hayat tarzı, çok iyi abid ve zahid, çevresini, ülkesini, İslam âlemini ve dünyayı etkileyen bir lider, mücadelesinin eksenini belirleyen özellikleri, meseleleri hak merkezli ele alma, teşhis ve tedavi ustası.” dedi.
 
"ERBAKAN’IN EMANET VE VASİYETLERİNİ YERİNE GETİRECEKSİNİZ"
Şahin “Önce Ahlak ve Maneviyat” sancağını şerefle taşıyacaksınız. Hak-Batıl mücadelesinde, Hakk’ın mücahit erleri olacaksınız. Maddi ve manevi kalkınmayı birlikte uygulayacaksınız. Milli ve şahsiyetli bir dış politikayı savunacaksınız. D-8 hedefine ulaştıracaksınız. Her alanda tam bağımsız bir Türkiye için mücadele edeceksiniz. Herkese özgürlük, herkese adalet, herkese refah için çalışacaksınız. Ezilen, horlanan, hakkı yenilen, yoksulluk ve açlığa mahkûm edilen herkese sahip çıkacaksınız. ‘Yaşanabilir Bir Türkiye’, ‘Yeniden Büyük Türkiye’ ve ‘Yeni Bir Dünya’ idealine sımsıkı sarılacaksınız.” diyerek bütün konferanstaki topluluğa duygusal anlar yaşattı.

Şahin, Necmettin Erbakan Hoca'yı Anma törenini bu yıl da minnet ve şükranla yad ettiklerini dile getirerek töreni dua ile sonlandırdı.