Yönetmenliğini Adem Kılıç’ın üstlendiği Oflu Hocanın başından geçen komik olayları anlatan sinema filmi “Oflu Hocanın Şifresi”nin galası yapıldı.

Filmde Çetin Altay, Ahmet Varlı, Köksal Engür, Didem Balçın, Başak Daşman, Yılmaz Vural, Buket Dereoğlu, Özlem Savaş, Deha Beşyıldız ve Ahmet Kural da rol alırken, film gişe rekorları kırmak için iddialı bir kadroya ve senaryoya sahip.

31 Ekim’de vizyona girecek olan Oflu Hocanın Şifresi filminin galası İstanbul Beylikdüzü Torium’da muhteşem bir programla gerçekleşti. Galaya filmin oyuncuları Çetin Altay, Ahmet Varlı, Köksal Engür, Didem Balçın, Başak Daşman, Yılmaz Vural, Buket Dereoğlu, Özlem Savaş ve Karadenizli siyasiler, sanatçılar, spor camiasından birçok tanıdık sima katıldı.

Horon ve Kolbastı gösterileri ile başlayan galada Karadenizli sanatçı Sinan Yılmaz sahneye çıkarak katılan misafirleri şarkıları ile coşturdu. Uzun horon halkalarının oluşturulduğu gala alanında sinema severler oyunculardan imza almak için sıraya girdi. İmza töreni ardından film gösterimine geçildi. Filmi ilk kez izleyen bir çok misafirin film sonunda mutlu olduğu görüldü.

Filmde Oflu Hocanın başından geçen komik olaylar konu ediliyor. Oflu Hoca her gün yerel kanalda, akıl hocalığı yaparken, tahammül sınırlarını zorlayan abuk sorulara yanıt veriyor. Yöredeki her dişi için artık bir tehlike unsuru haline gelmiş babasını mümkün mertebe zaptetmeye çalışmakta ve bir deli mıknatısına dönmüş hayatında envai çeşit abuk olay yaşamaktadır. Tüm bunlar yetmezmiş gibi, Hoca’nın hayatını daha da değiştirecek ve onu pek de istemediği, komik bir rekabetin ortasına düşürecektir. O artık bir başkan adayıdır. Olaylar ve komedi bundan sonra başlayacaktır. 31 Ekim’de gösterime girecek olan filmin önceki Sümela’nın Şifresi ve Moskava’nın Şifresi filmlerinin gişe rakamlarını geride bırakması bekleniyor.

Filmde konuk oyuncu olarak rol alan ünlü teknik adam Yılmaz Vural’a galaya katılanlar yoğun ilgi gösterdi. İkinci kez bir sinema filminde rol aldığını ifade eden Yılmaz Vural, çok keyifli ve espri dolu bir film olduğunu söyleyerek, “Filmde Karadeniz usulü espri anlayışı var. Ben keyif aldım, umarım herkes alır. Güldük hatta gülerken terledik. Film Karadeniz kadar coşkulu, onun kadar duygularını dışa vuran, onun kadar art niyetli, espri dolu, yaşamla gördüğün doğal olarak ti geçen bir anlayış olan film oldu.

Gala çıkışında konuşan filmin yönetmeni Adem Kılıç, salonda kahkahanın hiç dinmediğini belirterek, “Herkes çok eğlendi bu çok hoşuma gitti. Ben bile yüzlerce kez izlediğim halde bir çok sahnesinde güldüm. Katılan herkes oyuncuları çok doğal buldu beğendi. Filmin çok sıcak eğlenceli müziklerinin ve efektlerinin çok güzel olduğunu söylediler. Bizimde amacımız insanların beğenecekleri eğlenecekleri film yapmaktı. İnşallah filmin şansı açık olur. İnşallah filmle beraber her yeri ziyaret etmeyi düşünüyoruz. Bu geleneği Türkiye’de ben başlattım. Filmi İstanbul dışına taşıyan biriyim. İki gala yaptım. Bunun dışında Türkiye’nin bir çok iline sinema severlerle imzaya buluşmaya gittim. Yeni projeler için 8 Kasım’dan sonra düşüncelerim var. O tarihte bununla ilgili bir açıklama yapabilirim. Bugün galaya katılan bütün herkese ve basın mensuplarına da ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sinema filmi 31 Ekim’de tüm Türkiye’de 8 Kasım’da ise Azerbaycan ve Avrupa’da gösterime girecek.