"Oflu Hoca’nın Şifresi" filminin başrol oyuncuları halk oyunları ekibi ile birlikte horon tepti. Oflu Hoca’nın Şifresi’nin Eskişehir Özel Galası Özdilek AVM Cinetime Sineması’nda gerçekleştirildi. Özel galaya filmin oyuncuları Çetin Altay, Özlem Savaş, İsrafil Köse, Başak Daşman, Yönetmen Adem Kılıç, Yapımcı Emin Albayrak ve Senarist Engin Elgün katıldı.

Eskişehir’e sık sık geldiklerini dile getiren oyuncular, Eskişehir’e hayran kaldıklarını, kentin çok değiştiğini ve temizlik, güzel sosyal faaliyetler konusunda Viyana’yı aratmadığını ifade ettiler. Oyuncu Özlem Savaş ise, “Ben Eskişehirliyim. Memleketimde gurur duyuyorum, burada da akrabalarım var” dedi.

ŞİFREYE DEVAM

Oyuncuların ardından filmin yönetmeni Adem Kılıç, soruları yanıtladı. Film gösteriminde 3’üncü güne girdiklerini aktaran Yönetmen Adem Kılıç, “Aldığımız tepkiler çok eğlenceli, gişe de iyi gidiyor, ama daha da iyi olacak diye düşünüyoruz” diye konuştu. Daha önce Sümela’nın Şifresi, Moskova’nın Şifresi filmlerini yöneten Kılıç, Oflu Hoca’Nın Şifresi ile devam eden serinin başarılı bulunduğunu söyledi. Kılıç, “Şifreli filmlere devam edeceğiz. Bu bizim alamet i farikamız oldu. O bakımdan bırakmak istemiyorum” ifadelerini de kullandı.

“EĞLENEREK ÇALIŞIYORUZ”

Film oyuncularından Çetin Altay da, film setinde yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Kamera arkasında komik, traji komik olaylar da yaşıyoruz. Ama dediğim gibi güzel keyifli anlar yaşıyoruz. Çok eğlenerek çalışıyoruz.”

Yönetmen Adem Kılıç, yaşadıkları ilginç bir olayı şöyle aktardı:

“Trabzon’da filminin ilk günü, Röportajlar yapılıyor. Halktan birisi Ahmet Varlı için dizide sakat birini oynuyordu Halktan birisi ‘O Orhan efendi parayı buldun kendini düzelttin’ dedi.”

Filmi tebessüm ettirmek ve gerginlikleri gidermek için çektiklerini anlatan Kılıç, “Bu kadro ile her zaman çalışmak isterim. Çok keyifli bir kadrom var, vakti olan zamanı olan bir araya gelir, beraber çalışırız” şeklinde konuştu.

Özdilek AVM’de büyük sevgi le karşılanan film ekibi söyleşi sonrasında Eskişehirlilerle fotoğraf çektirdi. Oyuncular istek üzerine selfie fotoğraf da çekti.

FİLMİN KONUSU İSE ŞÖYLE:

Filmde Oflu Hoca’nın başından geçen komik olaylar konu ediliyor. Oflu Hoca her gün yerel kanalda, akıl hocalığı yaparken, tahammül sınırlarını zorlayan abuk sorulara yanıt veriyor. Yöredeki her dişi için artık bir tehlike unsuru haline gelmiş babasını mümkün mertebe zapt etmeye çalışmakta ve bir deli mıknatısına dönmüş hayatında envai çeşit abuk olay yaşamaktadır. Tüm bunlar yetmezmiş gibi, Hoca’nın hayatını daha da değiştirecek ve onu pek de istemediği, komik bir rekabetin ortasına düşürecektir. O artık bir başkan adayıdır. Olaylar ve komedi bundan sonra başlayacaktır. 31 Ekim’de gösterime giren filmin önceki Sümela’nın Şifresi ve Moskava’nın Şifresi filmlerinin gişe rakamlarını geride bırakması bekleniyor.