Temizel - Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Bahar Şenliklerini birlikte kutladı. Kutlamalar Okul Müdürü Bülent Karademir’in konuşmalarıyla başladı.

Türk milleti için önemli günlerden biri olan 19 Mayıs, her yıl şiirlerle ve çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır diyen Okul Müdürü Karademir, şunları kaydetti:

“19 Mayıs yeni Türkiye’nin millet olarak kurtuluş mücadelesinin başladığı gün olarak kabul edilir. Peki tam olarak kurtulabilmiş durumda mıyız? 97.yılını kutladığımız bu kurtuluş mücadelesi hala devam etmektedir. Atalarımız yaklaşık 100 yıl önce binlerce şehit vererek bu mücadelenin büyük kısmını halletmişler. Peki bizim birey olarak kurtuluşumuz nedir. Öncelikle kendimizi kurtaralım. Son yüz yıl çok hızlı gelişmektedir. Artık gelişmeleri takip için bile ayrı birimler oluşturulmaktadır. Benim çocuklarım benden en 40 yıl ilerdeler. Ben ilk uçağa bindiğimde 40 yaşındaydım onlarsa 2 yaşında. Ben ilk bilgisayara öğretmenliğimin 1O.yılında dokundum. Onlar bilgisayarlı bir ortamda doğdular. Birçok konuda bizden hızlı bizden farklı düşünebiliyorsunuz. Ancak bunu nasıl kullanacağınıza karar veremiyorsunuz. Bilgisayar oyunlarının çoğunu lise ve alt sevideki öğrencilerin yazdığını biliyor muydunuz? Sizler yeni gelişmeleri takip etmek ve var olanın üstüne koymak zorundasınız. Bunun için herkesin her şeyi değil küçük birimlerin farklı konuları takip etmesi daha kolay olacaktır. Örneğin bu yıl yaptığımız robot çalışmalarının bu işe ilgi duyan öğrencilerin kuracağı robot kulübünün takip etmesi gibi. Değerli öğrencilerim tüm amacımız sizlere yol gösterebilmektir.
Hangi yolu seçeceğiniz ise size kalmıştır. Seçtiğiniz yolda sizlere başarılar diler selam ve saygılarımı sunarım.”

Daha sonra şenlik, okul öğretmeni Ali Avcı’nın  19 Mayıs’ı anlatması, şiirlerin okunması, Kafkas oyunu oynanması, oyun havaları ve pilav ikramı ile devam ederken öğrenciler gün boyu doyasıya eğlendi.