Program, “Çanakkale Geçilmez” adlı konferanslar ile başladı. Konferanslarda, Çanakkale’yi geçilmez yapan, Aziz Şehitlerimizin kanlarıyla yazmış olduğu kahramanlık Destanları anlatıldı ve Aziz Şehitlerimiz rahmet ve minnetle anıldı. Verilen Konferansların sonrasında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu “Mehmet Toprak Oldu” adlı oratoryo gösterisi sergilendi.

Gösteriye, Cumhuriyet Savcısı Ekrem Hocaoğlu, Kurum Müdürü Özcan Yılmaz, Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat Tekin, çok sayıda cezaevi personeli ile hükümlü ve tutuklu katıldı.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerinin sergilemiş oldukları “Mehmet Toprak Oldu” adlı oratoryo gösterisi, katılımcılara duygusal anlar yaşattı. Gösteri bitiminde öğrenciler, hükümlü tutuklular tarafından ayakta alkışlandı.

Program sonunda Cumhuriyet Savcısı Ekrem Hocaoğlu, Karaman Ceza İnfaz Kurumunda yürütülen eğitim ve iyileştirme faaliyetlerine vermiş olduğu destekten dolayı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat Tekin ile BESYO Öğrencilerine teşekkürlerini sunarak, bir hükümlünün yapmış olduğu ebru tablosunu hediye etti.