Gevher Hatun Anaokulunda yapılan final programına, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Hüseyin Oduncu, okul yöneticileri, öğretmenler ve davetiler katıldı.

Öğrencilerde özgüven ve sorumluluk duygularını geliştirmek, toplum içinde kendilerini ifade edebilmelerini sağlamak, özgün eserler oluşturmak ve bu eserleri sunabilmelerini sağlamak için düzenlenen yarışmada öğrenciler kostümleriyle görselleştirdikleri masallarını sunarken renkli ve keyifli anlar yaşattı.

Altı okulun finalde yarıştığı ve toplam 52 okulun katılımıyla gerçekleştirilen yarışmada birbirinden hünerli öğrencilerin sergilediği performansı seçici kurul tarafından değerlendirildi. Seçici kurulun yapmış olduğu değerlendirme sonucunda, Cumhuriyet Nihat Arslan İlkokulu adına yarışan Zeliha Demirkılıç birinci oldu. İsmet İnönü İlkokulu adına yarışan Kübrasu Taş ikinci olurken Ermenek Zehra Galip Sumra Atatürk İlkokulu öğrencisi Mustafa Buğra Dereli üçüncü oldu.

Dereceye giren öğrenciler mutluluklarını öğretmenleri ve arkadaşlarıyla paylaştı. Final programı finale kalmaya hak kazanan öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi.