Eğitimde Yeni Ufuklar Programı Ömer Törpüsü ile sonlandı.
Ömer Pekin'in tek kişilik gösterisi 'Ömer Törpüsü' Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği (KAR-EG-DER)'in daveti üzerine Karaman’da sahnelendi. Gösteri izleyenler tarafından beğeni topladı.

Gösteriden önce Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından “Eğitimde Yeni Ufuklar” isimli plaket töreni gerçekleşti.

Eğitimde farklılık oluşturan özverili çalışmalarından dolayı Hacı Ömer Eroğlu’na, Lütfi Torcu’ya, Nazlı Sayın Artar’a, İmaret Dergisi Yayın Ekibine, Okuma salonlarında karşılık beklemeden yaptığı çalışmalarından dolayı Emre Sulu’ya, sosyal ve kültürel etkinliklerle birlikte okuma projelerine verdikleri önemden dolayı İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’na vekaleten İl Milli Eğitim Denetmeneri Başkanı Ahmet Saim Durgun’a  ve İl Müftüsü Nuri Değirmenci’ye  vekaleten Müftü Yardımcısı Ali Abay’a plaketleri takdim edildi.  

KAR-EG-DER’in daveti üzerine Ömer Pekin’in tek kişilik gösterisi 'Ömer Törpüsü' ile Piri Reis Kültür Merkezi'nde sahne aldı. Çok sayıda davetlinin katıldığı programda sahneye çıkan Ömer Pekin keyifli, eğlenceli, komik parodilerden oluşan bir gösteri sundu. Gösteri esnasında vatandaşlar kendilerini gülmekten alamazken, Pekin zaman zaman da ince esprileriyle salondakilere mesaj verdi.

18 yıllık radyocu olan ve şu anda TRT Haber’deki Kuklagillerin yapımcısı ve senaristi olan Ömer Pekin’in gösterisi katılımcılar tarafından beğeniyle izlendi ve gösteri, davetlilerden tam not aldı. Gösteri sonunda KAR-EG-DER tarafından verilen hediyelerle program sona erdi.