Yazar Orhan Pamuk, merakla beklenen “Kafamda Bir Tuhaflık” adlı romanı için İstiklal Caddesi’nde düzenlenen imza gününe katıldı. 12 yıl aradan sonra ilk kez Pamuk’un imza gününe katılan kitapseverler metrelerce kuyruk oluşturdu.

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, Yapı Kredi Yayınevi’nde (YKY) ’Kafamda Bir Tuhaflık’ adlı romanı için düzenlenen imza gününe katıldı. Hayranları ile buluşan Pamuk, yeni çıkan kitabını imzaladı. Orhan Pamuk’u görmek isteyen vatandaşlar ise metrelerce uzunlukta kuyruk oluşturdu. Saatlerce kuyrukta bekleyen vatandaşlar, kitaplarını Pamuk’a imzalatmanın mutluluğunu yaşadı. Yazarın kitapçılarda raflardaki yerini alan 477 sayfalık yeni romanında, “Boza satıcısı Mevlut Karataş’ın hayatı, maceraları, hayallerini anlatıyor.

Türkiye’de yaşanan bir aşk hikayesini de konu alan kitabın imza gününde sıraya giren okurlardan Cengiz Kaş, “Evet bir sene önce çıkacak diye bekliyordum. 1 sene bekledik. Merakla bekliyordum zaten, heyecanla okuyacağım” dedi.

Meral Eriş adli bir kadın ise “Tabii ki heyecanlıyım. Orhan Pamuk kalemini çok sevdiğim bir yazar. Türkiye’ye değer kattığını düşünüyorum. Masalsı anlatımıyla çok değerli bir yazar. Buraya geldiği içinde çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yazarın daha önceki imza günlerine de katıldığını söyleyen Sezgin Karlı, “Üç kez sıraya giriyorum. Arkadaşlarım için de iki kitap almıştım, onları imzalatacağım” ifadesini kullandı.