YOZGAT (AA) - Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde bir grup davulcu, çaldıkları oyun havası ve mehter marşıyla  vatandaşları "şenlik havasında" sahura kaldırıyor.

Davul ve zurnacının çaldığı birbirinden hareketli eserlerle uyanan ilçe halkı, çoğu zaman da müziğe eşlik etmek için evinden aşağı inerek halay çekiyor. 

İlçede 13 yıldır vatandaşları sahura uyandıran davulcu Osman Tuncer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "ramazan davulu" geleneğini canlı tutmak için vatandaşları sahura davulla uyandırdıklarını söyledi.

Bu geleneğe farklı bir hava katmak istediklerini anlatan Tuncer, "Yıllardır devam eden geleneği canlı tutmaya ve yaşatmaya çalışıyoruz. Şenlik havasında vatandaşı sahura davet kaldırmaya çalışıyoruz. Sahura kalkan vatandaşların halay çekip, oyun havasıyla oynaması mahallede farklı bir hava oluşturuyor. Mahalle sakinleri ve çok sayıda esnaf şenliğe dönüşen bu geleneğe alkış çalarak, oyun oynayarak destek veriyor" diye konuştu. 

İlçede 1,5 saat boyunca oyun havası ve marşlar çalarak vatandaşları 4 arkadaşıyla uyandırmaya çalıştıklarını dile getiren Tuncer, "Şenlik havasında geçen sahurda vatandaşlardan oyun ve uzun hava istekleri de alıyoruz. Bu geleneği bundan sonraki yıllarda da süreceğiz" dedi.