KONYA (AA) - Konya'da profesyonel tiyatrocular tarafından hazırlanan, birden fazla konunun işlendiği oyun, işitme engelli çocuklar için işaret diliyle sahnelendi.

Merkez Meram Belediyesi Gençlik Merkezi organizasyonluğunda, profesyonel tiyatro oyuncuları tarafından hazırlanan çocuk tiyatrosu, ilk kez görücüye çıktı. Uluslararası Gençlik Akademisi'nde sahnelenen oyunu izlemek için bir araya gelen Konevi İşitme Engelliler İlkokulu öğrencileri, ilk defa anlayarak tiyatro seyretmenin mutluluğunu yaşadı.

Tiyatrocuların zaman zaman oyunun içine dahil ettiği özel öğrenciler, tiyatroyu büyük bir ilgiyle izledi.

Meram Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Mehmet Yolcu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gençlik Meclisi olarak engelli öğrencilerle daha fazla vakit geçirmek istediklerini söyledi.

Özel öğrenciler için birçok yeni çalışma yapmaya çalıştıklarını belirten Yolcu, "Bu projemiz, Konya'da bir ilk oldu. Çocuklar, Ankara'dan gelen profesyonel sanatçıların sahnelediği işaret diliyle tiyatroyu büyük ilgiyle izledi. Bu fırsatı bizlere verdiği için okul müdürümüze çok teşekkür ediyorum" dedi.

Oyuna, Konevi İşitme Engelliler İlkokulu Müdürü Mustafa Bahar, öğretmen ve işitme engelli öğrenciler ile Meram Belediyesi Gençlik Meclisi üyeleri katıldı.