Eserleri ve fikriyatıyla Anadolu Türk Kültürünün en önemli figürlerinden biri olan Yunus Emre’nin anısını somutlaştırmak, Yunus Emre’nin evrensel fikirlerini resim sanatının diliyle yorumlamak ve Türk sanatçılarının Yunus Emre üzerine sanat dünyasına yeni eserler kazandırmalarını sağlayacak olan yarışma Eskişehir Valiliği tarafından, Yunus Emre Kültür Haftası etkinlikleri çerçevesinde “Yunus Gibi” temalı Resim Yarışması ve "Yunus Emre Anı Heykelciliği" yarışması düzenleniyor.
81 ilden katılım olacağı düşünülen yarışmaya katılım şartı şöyle;
·         Her sanatçı yarışmaya, daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış ve sergilenmemiş üç (3 adet) eseriyle katılabilir.
·         Yarışma, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkese açıktır.
·         Yarışmaya eser verecek olan sanatçılar, kendi anlatım biçimlerine uygun her türlü teknik ve malzemeyi kullanmakta serbesttir.
·         Yarışmaya verilecek eserlerin boyutları uzun kenarı 200 cm den fazla olamaz.
·         Eserler, sergilenmeye hazır olarak elden, kargo veya posta yoluyla “Eskişehir Valiliği (İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü) Arifiye Mh. Müftülük Sk. Valilik Binası. Kat: 1 Odunpazarı / ESKİŞEHİR” adresine 26 Nisan 2016 tarihi saat 17.00’ye kadar teslim edilmelidir.
·         Başvuru Formu eksiksiz olarak doldurulup; eser görsellerinin yer aldığı bir CD ile birlikte üzerinde “Yunus Gibi” Resim Yarışması 2016”, sanatçının adı ve soyadının yazılı olduğu bir zarfa konulacaktır.
YARIŞMA ŞARTNAMESİ İÇİN TIKLAYINIZ.
BAŞVURU FORMUNA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.