Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Türkiye gazetesi yazarı Prof. Dr. Ramazan Ayvallı, Amasya’da ‘İnsanlığın Sevgili Peygamberimize Olan İhtiyacı’ konulu konferans verdi.

Saraydüzü Kışlası Milli Mücadele Müzesi ve Kongre Salonu’nda Amasya Belediyesi ve Amasya Gökbir Platformu’nun ortaklaşa düzenlediği konferansta konuşan Prof. Dr. Ramazan Ayvallı, “Bir insanda bulunabilecek görünür görünmez bütün iyilikler, üstünlükler ve güzellikler kendisinde toplanmış olan dünya ve ahiretin efendisi, insanların ve cinnilerin peygamberi olan Resul’ü Ekrem Muhammed Aleyhisselam’ı gündemde tutmak, akıllarda ve fikirlerde, hatırlarda ve gönüllerde bulundurmak bütün insanlara doğru bir şekilde tanıtmak ve sevdirmeye çalışmak çok şerefli bir iştir. Bu kültürlü, müreffeh, imkanı olan ve gücü yeten her Müslüman’ın işi olmalıdır” dedi.

Hz. Muhammed’in yaşantısını anlatan Ayvallı’nın konferansını Vali İbrahim Halil Çomaktekin, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Vali Yardımcısı Suat Seyitoğlu, Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Akbaş, Türkiye Gazetesi ve İhlas Pazarlama İl Temsilcisi Abdullah Çalışkan, diğer yetkililer ve vatandaşlar izledi.