AK PARTİ MİLLETVEKİLİ DR. RECEP ŞEKER

Karaman AK Parti Milletvekili Dr. Recep Şeker Üç Aylar ve Regaib Kandili ile ilgili mesaj yayınladı.

Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Milletimiz ile birlikte Üç Aylara ve Regaip Kandiline bir kez daha ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşamaktayız.

Üç aylar; Recep, Şaban ve Ramazan ayları içerisinde Regaib, Miraç, Berat ve bin aydan daha hayırlı Kadir gecesi gibi rahmet, mağfiret vesilesi olan çok önemli geceleri barındırmaktadır.

Bu mübarek gün ve geceler Yüce Allah'ın (C.C) sonsuz ikram ve ihsanının biz kulları üzerine sağanak sağanak yağdığı rahmet magfiret ve bereket mevsimleridir.                   

30 Mart Perşembe'yi Cuma'ya bağlayan gece kıymeti ve değeri çok büyük, rahmet ve mağfiret gecesi mübarek Regaib Kandilini idrak edeceğiz inşallah.

Bu duygu ve düşünceler ile tüm vatandaşlarımızın Mübarek üç aylarını ve Regaib Kandilini en içten dileklerimle tebrik eder; ilimiz, ülkemiz ve tüm İslam âlemi için birlik beraberlik kardeşlik ve huzura vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ederim." dedi.

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Üç ayların başlangıcı ve Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

BELEDİYE BAŞKANI ERTUĞRUL ÇALIŞKAN

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman halkının üç aylar ve Regaip Kandili’ni kutlayarak; "Regaip Kandili ile başlayıp Kadir Gecesi ile sona eren üç aylar, Müslümanlar için manevi bir hasat mevsimidir” dedi. Başkan Çalışkan mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Müslümanlar için rahmet, bereket ve mağfiret ayları olan üç aylara kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Müslümanlar arasında yardımlaşma, dayanışma ve iyilik duygularının artarak yoğunlaştığı kandil gecelerinde; sevgi, hoşgörü, kardeşlik, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesini diliyorum. Mübarek üç aylar ve içerisinde barındırdığı kandiller; insanların kalplerini yakınlaştıran, dostluk, komşuluk, akrabalık ve kardeşlik duygularını artıran, maneviyatımızın aydınlanmasına vesile olan özel ve güzel gecelerdir. Bu özel gecelerin, gönüllerimize huzur, insanlığa barış ve dünyaya adalet getirmesini diliyorum. İslam coğrafyasında yaşanan acı, hüzün ve gözyaşının bu kutsal günler vesilesiyle son bulmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyor, Üç Aylar ve Regaip Kandili’nin ülkemize, milletimize, Karamanımıza ve Türk-İslam alemine bolluk, bereket, huzur, barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyorum.”

AK PARTİ KARAMAN İL BAŞKANI NAZMİ ÜNLÜ

Üç aylar, Allah’ın rahmetinin müminlere bol bol ikram edildiği, mağfiretinin, lütuf ve kereminin üzerimize sağanak sağanak yağdığı zaman dilimleridir.

Recep ayının ilk cuma gecesi olan Regaip Kandili, adından da anlaşılacağı gibi, Allah-u Teâlâ’nın kullarına birçok lütuf ve ihsanlarda bulunduğu, az ibadetlerine karşılık çok sevap verdiği, kıymeti ve değeri büyük, rağbet edilmesi gereken bir mağfiret ve rahmet gecesidir.

Rahmet ve mağfireti bol olan bu mukaddes günlerde ahlak ve erdemin, kardeşlik içinde bir arada yaşamanın, yetime, öksüze ve kimsesize kol kanat germenin, fakir ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmenin, kutsal değerlere saygının, insani erdemler bağlamında ulaşılabilecek en üstün değerler olduğunu hissederek Yüce Allah’tan af dilemeliyiz. İnsanlarımızın, Yaradan’a daha derin bir şükür imkânı bulacağı bu özel gecede, muhabbetin, sohbetin, kaynaşmanın artmasını temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle Karaman halkı başta olmak üzere, bütün İslam âleminin Regaip Kandilini tebrik ediyor, bu gecenin Milletimizin ve İslam âleminin birlik ve dirliğine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.

KTSO BAŞKANLARI ALKAN VE TOKTAY

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Gökhan Alkan ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay Regaip Kandili dolayısıyla yayınladıkları mesajda;

“Rahmet ve merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, günahların bağışlanması için dua edenlerin, dualarının kabul olduğu bir Regaip Kandiline daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.  Bu gece kalbimizi huzura erdirebilmek için her türlü kin, nefret ve intikam duygularından arınmanın, yüreklerimizi iman, ilim, hikmet ve hakikat nuruyla aydınlatabilmenin anlam ve hikmetini düşünmek için güzel bir fırsat. Birlik ve kardeşlik duygularıyla bunu değerlendirebilmeyi arzu etmekteyiz.

Üç aylara girdiğimizin habercisi olan bu gecede, manevi havayı fırsat bilerek aramızdaki çekişmeleri, kin ve kırgınlıkları kaldırarak, elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalıyız. Kardeşlik, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlâki niteliklerimizin yeniden yeşermesine gayret göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; manevi duyguların yoğunlaştığı mübarek üç ayların başlangıcı ve müjdeleyicisi olan Regaip Kandili’nin insanlık için sevgi ve huzurun birlikteliğinde hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz.” ifadelerine yer verdiler.

AK PARTİ KARAMAN İL KADIN BAŞKANI ÜMİT GÜLİN GÖKSOY

Bir mübarek Üç aylara ve Regaip kandiline ulaşmanın manevi hazzı ve sevinci içerisindeyiz. Regaip kandili, 3 ayların da müjdecisidir.

Üç aylar diye bildiğimiz Kameri aylardan Recep, Şaban ve Ramazan ayları; arınma, bağışlanma ve ibadette yoğunlaşma aylarıdır. Âlemlere rahmet olarak gönderilen Yüce Peygamberimiz bu aylarda ‘Allah’ım, Recep ve Şaban’ı bizim için bereketli eyle, bizi Ramazan ayına kavuştur’ buyurarak dua ettiği ve bizim de dua etmemizi istediği bu günlerin diğer günlerden daha fazla rahmet ve mağfiret yüklü olduğuna işaret etmektedir.

Regaip Kandili, kendimizi yenilememiz, geçmişimizi muhasebe, geleceğimizi planlama ve ümitlerimizi tazelememiz için büyük bir fırsattır. Bu gecenin feyiz ve nimetlerinden tüm insanlığın faydalanması; tüm insanlığa barış ve huzur getirmesi; birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik duygularının güçlenmesine vesile olmasını temenni ediyorum.

Bu duygularla, Devletimizin daim olması, milletimizin birlik ve beraberliği, vatanımızı her türlü tehlike ve afetlerden koruması,  bütün insanlığın huzur ve mutluluğu, barışı ve her türlü tehlikelerden muhafazasına vesile olmasını Yüce Mevla’mdan dilerim.

AK PARTİ KARAMAN MERKEZ İLÇE BAŞKANI AHMET AKCA

Regaip Kandili, Recep, Şaban ve Ramazan aylarını da kapsayan mübarek üç ayların başlangıcıdır. Üç aylar olarak adlandırdığımız mübarek aylardan, Recep Ayı’nın ilk kandil gecesi olan Regaip Kandili de, bugünlerden birisidir. Üç aylar, dini duyguların yoğunluk kazandığı, merhamet, şefkat, yardımlaşma ve dayanışma hislerinin doruk noktaya ulaştığı ve iyiliklerin arttığı bir mevsimdir.

Bu güzel gün ve gecelerde elimizi, gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese, akraba ve dostlarımıza açmalı sevgi kardeşlik ortamının oluşması için, birliğimizin, dirliğimizin güçlenmesi için dualarımızı eksik etmemeliyiz.

Bu vesileyle Karamanlı hemşerilerimin ve tüm İslam âleminin Üç Aylarını ve Regaip Kandilini tebrik ediyor, bu mübarek gecenin ülkemiz ve tüm insanlık âleminin mutluluk ve huzuruna vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum.