YOZGAT (AA) - Dünya turu yapmak için Romanya'nın başkenti Bükreş'ten 2007 yılında yola çıktığını, Afrika ve Avrupa'nın büyük bölümünü yürüyerek gezdiğini anlatan Stefan Voicu (44), bir vatandaşın daveti üzerine geldiği Akdağmadeni'nde, ev sahibi ailenin iftar ve sahur sofralarına misafir oldu.

Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde yaşayan Mustafa Durkut isimli vatandaş, daha önceden hiç tanımadığı ve bir benzin istasyonunda karşılaştığı Rumen gezgini evinde ağırlayarak, Türk milletinin misafirperverliğine en güzel örneklerden birini sergiledi.

Gezgin Stefan Voicu ile benzin istasyonunda karşılaştığını, elindeki "Sivas" yazılı tabelayı görünce oraya gitmek istediğini anladığını ifade eden Mustafa Durkut, "Kendisine benimle gelebileceğini ve Akdağmadeni’nde bir gün konaklayabileceğini söyledim. Sağ olsun teklifimi geri çevirmeyerek bir gün bende kaldı. İftarı ve sahur beraber yaptık" dedi.

- Asya kıtasını da gezmek istiyor

Rumen gezgin Stefan Voicu, dünya turu için 2007'de Bükreş’ten yürüyerek yola çıktığını, Avrupa ve Afrika’yı dolaştığını belirterek, bundan sonra Asya kıtasındaki ülkeleri gezmek istediğini söyledi.

Hedefinin Türkiye’yi ziyaret ettikten sonra, Türkmenistan, Özbekistan, Tacikistan ve Çin’i gezmek olduğunu anlatan Voicu, yolculuğunu dünya turuna başladığı Bükreş’te tamamlamayı planladığını ifade etti.

Tüm insanların aynı kanı taşıdığını ve kardeş olduğunu göstermeyi amaçladığını anlatan Voicu, "İnsanları görmek, onlarla iletişim kurmak istiyorum. Belki yaptığım bu küçük yolculuk dünyayı daha iyi bir hale getirebilir" ifadelerini kullandı.

Yürüyerek dünya turunu tamamladığında, en büyük hayalini gerçekleştirmiş olacağını dile getiren Voicu, şöyle konuştu:

"En zor ve yorucu şekilde seyahat ediyorum. Bazen 25 ila 50 kilometre hiç durmadan yürüyorum. Sırtımda 40 kilogram yükle her gün yürümek gerçekten zor oluyor. Her zaman düz yolda yürüyemiyorum. Bazen tepeleri aşmak ya da vadiye inmek gerekiyor. Ayağım çok fazla ağrıdığında veya çok yorulduğumda otostop çekmek zorunda kalıyorum. Bence zorluklarına rağmen en güzel seyahat şekli bu. Çünkü insanlarla doğrudan iletişim kuruyorsunuz."

Türkiye’de seyahat esnasında hiçbir problem yaşamadığını dile getiren Voicu, yolda karşılaştığı insanların kendisine yiyecek ve içecek verdiklerini anlattı.

İlçedeki vatandaşlar büyük ilgi gösterdikleri Voicu ile hatıra fotoğrafları çektirdi.