ANKARA (AA) - Yasemin Kalyoncuoğlu - Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının kadın sanatçıları, sanat dünyasında kadın olmanın hem zorluğunu ve hem de gururunu yaşıyor.

Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla AA muhabirine açıklamalarda bulunan CSO sanatçıları Jülide Yalçın Ditgen, Menevşe Aydoğdu ve Artemis Sis Balkız, Türkiye'nin önde gelen sanat kurumlarından birinde görev almaktan duydukları mutluluğu ifade ederken zaman zaman karşılaştıkları zorlukları da aktardı.

CSO'nun ilk kadın baş kemancısı Ditgen, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün emekçi kadınların zaferi olduğu vurgulayarak, "Kadın olmaktan gurur duyuyorum. Kadınlar çok çalışmalı ve başarılı olmalılar. Kadınlar Günü kadınların zaferidir" diye konuştu.

CSO'da 20 yıldır keman sanatçısı olarak görev yapan Menevşe Aydoğdu ise "Kadın eğer bir şeyi yapmak isterse hiçbir şey engel değildir. Kaldı ki benim 15 yaşında bir oğlum ve 1 yaşında kızım var. Ev işlerine, orkestradaki görevinize, kendinize ve eşinize vakit ayırmanız gerekiyor. Zor oluyor ama insan eğer isterse kariyeri de çocuğu da her şeyi de aynı anda yapabiliyor" önerilerinde bulundu.

Orkestranın yönetim kurulu üyesi, viyola sanatçısı Artemis Sis Balkız da kadın sanatçı olarak zorluk hissetmediğini, daha ziyade toplumda kadın olmanın sıkıntılarını çektiğini ifade etti.