Sandıklı Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Yunus Emre Hocası Tapduk Emre’yi Anma ve Termal Turizm Festivali Yunus Emre Mahallesindeki Yunus Emre Türbesinde yapılan etkinliklerle başladı. Programa Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan, Belediye Başkanı Mustafa Çöl, Emniyet Müdürü Hakan Gezergün, İlçe Müftüsü Davut Çalışkan, daire amirleri ve müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. İlk olarak Yunus Emre Türbesinde okunan Mevlid-i Şerif ile başlayan etkinlikler, İlçe Müftüsü Davut Çalışkan’ın mevlid sonrası yaptığı dua ile devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, araştırmacı yazar Ali Osman Karakuş’un okuduğu Yunus Emre şiirleri protokol ve halk tarafından beğeni ile karşılandı.  Araştırmacı Yazar Hüseyin Hüsrevoğlu da, devlet arşivlerinden derlediği belgeyi katılımcılarla paylaştı. Hüsrevoğlu, Yunus Emre’nin kabrinin bilinenin aksine Eskişehir’de değil Sandıklı’da olduğunu ve Başbakanlık Arşivlerinde yer alan belgelerinde bunu doğruladığını belirtti. Hüsrevoğlu; “Başbakanlık Osmanlı arşivlerinden aldığımız bu belge, Sandıklı’da Karahisari sahip sancağı, Sandıklı Kazası, Çay Köyünde yatan Yunus Emre Zaviyesinin 160 Dönüm arazisinden gelen buğday ve arpaların hesabı vardır.” dedi.
Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, yaptığı konuşmada “Sevginin hoşgörünün buluştuğu bu mekana hoşgeldiniz sefalar getirdiniz. Bu mübarek günde bu mübarek saatlerde inşallah bu sevginin hoşgörünün muhabbetin esenliği hiçbir zaman kalbimizden eksik olmasın. Cenab-ı Allah devletimize milletimize memleketimize hiçbir zaman zarar vermesin birliğimizi beraberliğimizi hiçbir zaman bozmasın. Ben katılımlarınız için tekrar teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.” dedi.
Konuşmalar sonrası programa katılan vatandaşlara etli pilav ikramı ile Yunus Emre Türbesindeki anma etkinlikleri sona erdi.
KARAMAN'DA YUNUS EMRE ETKİNLİKLERİ 8-9 AĞUSTOS'TA!
Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesinde Yunus Emre ve Hocası Tapduk Emre’yi Anma Termal Turizm Festivali gerçekleştirilmesinin ardından akıllara Karaman'da festivalin ne zaman düzenleneceği sorusu geldi. Karaman'da geleneksel hale gelen festival her sene olduğu gibi bu senede coşkuyla kutlanacak. Yeşildere Yunus Emre Festivali 8-9 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Yeşildere Yunus Emre Festivali 8 Ağustos Cumartesi günü saat 16:30’da Aktekke Kent Meydanından Yunus Emre Saygı ve Hoşgürü yürüşü ile başlayacak, akabinde “Türk Dili'nin ve Türk Kültürünün abidesi Yunus Emre: Tarihi şahsiyeti ve yaşadığı coğrafya” konulu konferans ile devam edecek. 9 Ağustos Pazar günü ise Festival Yeşildere köyünde devam edecek. Festivalde; Türk Hava Kurumu paraşüt takımı, İbrala vadisinde gösteri yapacak. Doğa sporları topluluğu ve bisiklet topluluğu aktiviteler yapılacak. Karamanlı Yarenler Grubu, Bozkır Kaşık Ekibi, stand ve resim sergilerinin olacak. Yöresel tatların ikramı yapılacak. Yıldız Çam, Sibel Karabaş konserleriyle dolu dolu geçecek bu festivali KONTV canlı yayınlayacak.
Yunus Emre'ye bazı illerin sahip çıkması karşısında Karaman'da ki festivalin ne kadar ses getireceği merak konusu oldu.