Samsun Devlet Opera ve Balesi’nde, Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatının anlatıldığı ’Sarı Zeybek’ belgeseli sahnelendi.

Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Büyük Salon’da, Devlet Opera ve Balesi sanatçıları tarafından sahnelenen, Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatının anlatıldığı ’Sarı Zeybek’ belgeseli etkinliğini Samsun Vali Yardımcıları Metin Borazan, Osman Nuri Çobanoğlu, Mehmet Ali Yıldırım, Faruk Necmi Kurt, Hakan Kubalı, Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yüksel Ünal, Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmeni Mehmet Ortaç ve çok sayıda sanatsever izledi.

Orkestra şefi Kıvanç Tepe’nin, Fahir Atakoğlu’nun Live in İstanbul albümünde ve Can Dündar’ın Sarı Zeybek belgeselinde yer alan eserlerinden yola çıkarak hayata geçirdiği ’Sarı Zeybek’ konseri büyük ilgi topladı.

Sarı Zeybek konser projesi Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilirken, Samsun Devlet Opera ve Balesi korosu ve orkestrası ile gerçekleşen ’Sarı Zeybek’ konserini Şef Kıvanç Tepe yönetti. Mustafa Kemal Atatürk’ün hikayesinin anlatıcı eşliğinde sunulduğu konserin metinlerini Şahan Gürkan yazdı. Leyla Ceren Koç ve Şahan Gürkan’ın anlatıcı olarak yer aldığı, koro şefliğini Mikhail Iskrov’un yaptığı konserde, Ayşe Ceylan, Zübeyde Hanım rolüyle sahne aldı. Biletleri haftalar öncesinden tükenen konser 1 saat sürdü. Konserin sonunda sanatseverler, sergilenen performans karşısında sanatçıları ayakta alkışladı.