Samsun’da bir çayevinde müşteriler çaylarını bağlama ve türkü eşliğinde yudumluyor.

İlkadım ilçesinde bulunan Ozanlar Çayevi, sıra dışı özelliği ile dikkat çekiyor. Amatör sanatçıların uğrak yeri olan çayevi, özellikle bağlama tutkunlarını ağırlıyor. Saz çalmasını bilen müşteriler bir yandan çaylarını yudumluyor, bir yandan da bağlamayı çalıyor.

Buranın müdavimleri hem çay içiyor hem de günün stresini atıyor. Bu zamana kadar birçok sanatçı ve müzik öğretmeninin yetişmesine katkı sağlayan çayevinde, Samsunlu sanatçılar Orhan Gencebay ve Yıldıray Çınar’ın fotoğrafları bulunuyor.

Samsun’a konser vermek için gelen fantezi müziğin sevilen sanatçılarından Bahadır Aydoğan da çay içmek için gittiği çayevinde müşterilere mini bir konser verdi. Aydoğan, ilk defa geldiği çayevine hayran kaldığını söyledi.

Çayevi ile ilgili bilgi veren işletme sahibi Hasan Özevrenli, “Burayı 16 yıl evvel açtık. Burada hem müzik yapıyoruz hem de çocukları yetiştiriyoruz. Burada müzik yaparak insanlarımızın kötü alışkanlıklardan uzak kalmasını sağlıyoruz. 16 sene içinde en az 15 öğretmenin yetişmesine yardımcı olduk. Müzik öğretmeni olan bir sürü arkadaşlarımız var. Çocuklar burada sıfırdan bağlama öğreniyorlar, ondan sonra devam ettiriyorlar. Buranın devamı için devletten destek istiyoruz” dedi.

Çayevine stres atmaya geldiklerini söyleyen 85 yaşındaki emekli Galip Babrak, “Arkadaşlar burada saz çalıyor. Onları dinliyoruz. Vaktimizi burada böyle geçiriyoruz. Çayımızı içiyoruz, bağlama ve türkü dinliyoruz” diye konuştu.