SİVAS (AA) - Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) yapılacak bakım-onarım çalışmaları nedeniyle oyunlarını başka şehirlerde sahneleyecek Sivas Devlet Tiyatrosu (SDT), "Kanlı Düğün" adlı oyunun ardından kentte perdelerini bir süreliğine kapatacak.

SDT'den yapılan yazılı açıklamaya göre, "Atatürk Kültür Merkezi Gelişiyor, Hizmetimiz Güzelleşiyor Projesi" kapsamında AKM sahnesinde 31 Aralık'tan itibaren bakım-onarım çalışmaları başlayacak.

Tadilat çalışmaları nedeniyle tiyatro sezonunun ikinci yarısında perdelerini Sivas'ta açamayacak SDT, oyunlarını 5 ay boyunca Türkiye'nin farklı illerinde sahneleyecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen SDT Müdürü Murat Gökçer, hüzün ve mutluluğu bir arada yaşadıkları belirtti. 

Sivas'ın sanatın ve sanatçının değerini bilen ender şehirlerden biri olduğunu kaydeden Gökçer, "Atatürk Kültür Merkezi sahnemizdeki bakım ve onarım çalışmalarından dolayı, tiyatro sezonun geride kalan 5 ayında perde açamayacağız, bu nedenle üzüntü içindeyiz. Üzüntülü olduğumuz kadar mutluluk içindeyiz. Önümüzdeki dönemde Sivas'a yakışır, dünya standartlarındaki salonumuzda sanatseverlere perde açacağız" ifadelerini kullandı. 

Gökçer, SDT'nin Türkiye'nin değişik sahnelerinde perde açarak Sivas'ın kültür elçiliğini yapmaya devam edeceğini belirtti.

 

- "Kanlı Düğün" adlı oyun

Federico Gercia Lorca'nın kaleme aldığı, Turan Oflazoğlu'nun çevirdiği ve Barış Erdenk'in yönettiği "Kanlı Düğün" isimli oyunda, Fulya Ülvan, Burcu Ongun Altay, Filiz Demiralp, Filiz Uysal, Ozan Kalkan, Ömer Eryiğit ve Mehmet Demiralp rol alıyor. 

Dekor tasarımını Seyhan Kırca'nın, giysi tasarımını Funda Karasaç'ın ve ışık tasarımını Zeynel Işık'ın üstlendiği oyunda, kocası ve oğlunu kan davası sonucu kaybeden bir annenin diğer oğlunu evlendirme süreci anlatılıyor. Oyunda, ailenin kan davalılarının bir oğluyla kısa süre nişanlı kalan gelinin, düğün sırasında eski nişanlısına kaçması konu ediliyor. 

"Kanlı Düğün" adlı oyun, 25-26 Aralık'ta saat 19.30'da, 27 Aralık'ta ise 14.00 ve 19.30 saatlerinde sahnelenecek.