SİVAS (AA) - Sivas Devlet Tiyatrosu (SDT), "Kanlı Düğün" adlı oyunuyla kentte perdelerini bir süreliğine kapattı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) yapılacak bakım-onarım çalışmaları dolayısıyla oyunlarını başka şehirlerde sahneleyecek SDT, "Kanlı Düğün" adlı oyunuyla perdelerini tiyatro severlere kapattı.

"Atatürk Kültür Merkezi Gelişiyor, Hizmetimiz Güzelleşiyor Projesi" kapsamında AKM sahnesinde 31 Aralık'tan itibaren bakım-onarım çalışmaları başlayacak.

- "Kanlı Düğün" adlı oyun sahnelendi

AKM'de sahnelenen oyuna sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

Federico Gercia Lorca'nın kaleme aldığı, Turan Oflazoğlu'nun çevirdiği ve Barış Erdenk'in yönettiği oyunda, Fulya Ülvan, Burcu Ongun Altay, Filiz Demiralp, Filiz Uysal, Ozan Kalkan, Ömer Eryiğit ve Mehmet Demiralp rol aldı. 

Dekor tasarımını Seyhan Kırca'nın, giysi tasarımını Funda Karasaç'ın ve ışık tasarımını Zeynel Işık'ın üstlendiği oyunda, kocası ve oğlunu kan davası sonucu kaybeden bir annenin diğer oğlunu evlendirme süreci anlatılıyor. 

Kadınlara, erkeklere, yazgıya, bıçaklara, aşka ve dört duvar arasında sıkışan insanları anlatan oyunda, ailenin kan davalılarının bir oğluyla kısa süre nişanlı kalan gelinin, düğün sırasında eski nişanlısına kaçması ele alındı.