914 yılında Darülbedayi yani “Güzellikler Evi” adıyla kurulan Şehir Tiyatroları geçmişten bugüne, sahnesinden aktardığı müzikal ve oyunlardan seçme bir gösteriyle sahne alacak.

Gecede; Nükhet Duru, Erol Evgin, Neco, Emre Altuğ, Burak Kut, Cihan Ünal, Hakan Aysev, Ayça Varlıer ve Aslı Omağ’ın Türk ve Dünya müzikallerinden seçme şarkıları seslendirecek ayrıca Şehir Tiyatroları’nın duayenleri, genç sanatçılarla birlikte aynı sahnede olacak.

Gala gecesinde Lüküs Hayat, Keşanlı Ali Destanı, Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım, Yedi Kocalı Hürmüz gibi Türk müzikal tarihine damga vurmuş oyunlarının yanı sıra, Batı Yakasının Hikâyesi, Sefiller, Evita ve Damdaki Kemancı gibi dünya müzikal tarihinde yer eden eserlerden şarkılar seslendirilecek. Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası’nın, yegane tiyatro orkestrası olan Şehir Tiyatroları Orkestrası’na eşlik edeceği gecenin şefliğini Şehir Tiyatroları Müzik Direktörü Selim Atakan, yönetmenliğini Arda Aydın üstleniyor. Şarkıların yanı sıra Şehir Tiyatroları ve dünya Sahnelerinde oynanmış oyunlardan bölümlerin de renk katacağı gösteri 17 Kasım günü saat 20.30’da başlayacak.