Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi: “Rahmet ve mağfiret ayı mübarek Ramazan ayının müjdecisi mübarek Berat Kandiline kavuşmanın milletimiz ile birlikte idrak etmenin mutluluk ve heyecanını yaşamaktayız.
Berat; Allah’ın affı ve bağışlaması; günah borç ve cezadan kurtulmak manalarına gelmektedir. Yüce Allah (C.C)’ın kullarına rahmetle nazar ettiği bu önemli gece af dilemenin, arınmanın, elleri duaya, gönülleri semaya açmanın, doğrudan doğruya Yüce Rabbimize yönelip mağfiret iklimine girmenin vaktidir. 
Rahmet kapılarının ardına kadar açıldığı bu ulvi gecenin manevi ikliminde beratımızı almamız, Yüce Allah’ın (C.C) ilahi mesajına kulak vermekle ve yüce dinimizin ahlaki erdemlerini hayatımıza yansıtmakla mümkün olacaktır.
Hayrın, bereketin ve tüm güzelliklerin bol bol ihsan edildiği bu ulvi gecede ellerimizle beraber gönüllerimizi de açarak böyle büyük bir gecenin fazilet ve bereketinden uzaklaştıran, kin, düşmanlık, kibir, ana - babaya isyan ve birbirimize dargınlık ve küskünlük gibi davranışları terk etmeliyiz. Daima sevgi, muhabbet ve kardeşlik duyguları içinde yaşamalı, muhabbetin, dostluğun ve kardeşliğimizin kıymetini bilmeliyiz.  
Bu geceler, aynı zamanda kulluk şuur ve bilinciyle kendimizle hesaplaştığımız, hayatımıza Yüce Yaradan’ın rızası doğrultusunda yön vermeye karar verdiğimiz fırsat geceleridir. İman, ibadet ve düşünce hayatımız bakımından kendimizi yenilememiz, geçmişimizle muhasebe, geleceğimizi planlama ve ümitlerimizi tazelememiz için, bu geceyi fırsat bilmeliyiz. 
Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin ve tüm İslam Aleminin ve Karamanlı hemşerilerimin Berat Kandil’ini en kalbi duygularımla tebrik eder, başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam aleminin beratına, tüm insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını, Yüce Allah (C.C)’dan niyaz ederim.” dedi.