Bu yıl ikincisi düzenlenen, ‘’Aile ve Çocuk’’ temasının işlendiği Yedirenk Sanat Vakfı 2.Tematik Uzun Metraj Senaryo Yarışması senaristleri düzenlenen tanışma kahvaltısında bir araya geldi.

Etkinlikte konuşan Yedirenk Sanat Vakfı Sinema Platformu ve yarışmanın ön jüri üyesi Barış Özcan yarışmaya katılan ve ön jürinin onayından geçen senaryoların hangi kriterler doğrultusunda değerlendirileceği konusunda bilgiler verirken, bundan sonraki süreçte senaristleri hangi aşamaların beklediğiyle ilgili de ip uçlarını paylaştı.

Bu yarışma için yoğun emek verdiklerini belirten Yedirenk Sanat Vakfı Başkanı Ali Tokul ise ‘’Bu işin asıl kahramanları olan jüri üyeleri, ön jüri üyeleri, Sinema Platformu, Yedirenk Sanat Vakfı emektarları ve tüm senaristlerimize verdikleri emekler ve ülkemiz sanatına kazandırdıkları katmadeğer adına teşekkür ediyorum’’ dedi.

Jürisinde Selim İleri, Hamdi Alkan, Faruk Teber, Özer Kızıltan, Görkem Yeltan, Gökhan Yorgancıgil ve Hilal Saral’ın bulunduğu yarışmada birinciye 30 Bin, ikinciye 15 bin, üçüncüye 5 bin TL verilecek. Yarışmanın sonuçları ise 22 Kasım tarihinde açıklanacak.