"SEYYAH-Ulu Çınarın İzinde" Projesi, 21 Haziran–5 Eylül 2013 tarihleri arasında, 14-22 yaş grubu gençlerimizin yaşadıkları illerden ülkemizin farklı illerine seyahat etmelerini, akranlarıyla tanışmalarını ve kaynaşmalarını sağlamak amacıyla hazırlanmış bir hareketlilik projesidir.

Bu proje kapsamında, Ülkemizin 81 ilinden katılması planlanan 55 bin gencimize, farklı kültürdeki akranlarıyla birlikte, yaşadıkları illerin dışında farklı yerleri gezip görme imkanı verilmektedir. 

SEYYAH Projesine katılım başvuruları www.seyyah.gsb.gov.tr adresinden alınacaktır. Ayrıca, Gençlik hizmetleri ve İl Müdürlüklerimize bağlı Gençlik Merkezlerine yapılan bireysel ve telefon başvuruları da dikkate alınacaktır. Her il ve dönem için sınırlı bir kontenjan verilmiş olup internet sayfamızdan, tercih ettiğiniz il ve dönemleri belirleyerek SEYYAH Projesine katılabilirsiniz.

"SEYYAH" Projesi kapsamında gezi ve etkinlikler; Adana, Adıyaman, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bolu, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kastamonu, Kayseri, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin (Tarsus), Nevşehir, Ordu, Samsun, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon ve Van illerinde gerçekleştirilecektir.

Ziyaret edilecek illerde gençler, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'ne bağlı önceden belirlenmiş olan yurtlarda konaklayacaklardır. Projeye katılan gençlerden kayıt, konaklama, yemek vb. ücret alınmayacaktır. Projeye katılım tamamen ücretsizdir.

Söz konusu illerde konaklama süresi 3 gece 4 gündür. Ancak bazı illerimiz için belirlenmiş olan uzak il seyahatlerinde ise yolda geçen zaman daha fazla olacağından bu geziler, toplam 5 gece 6 gün sürecektir.

Seyyah projesi uluslararası nitelikte bir projedir. Projeye, yurtdışında yaşayan Türkiye kökenli ailelerin çocuklarının ve tarihi ve kültürel bağlarımızın olduğu ülkelerden ve Avrupa’dan gençler de katılacaktır. Geçen yıl sınırlı ölçüde gerçekleşen yurtdışından gençlerin katılımı bu yıl ciddi oranda artacaktır. 

Ayrıca, geziye katılan gençler internet sayfamızda yer alacak olan “Seyyahname” defterimize, gezi ve etkinliklerle ilgili duygu ve düşünceleri ile gezi esnasında çektikleri en güzel fotoğrafları paylaşabilecek, Bakanlığımız projelerinin daha etkin ve verimli gerçekleştirilmesine katkı sağlamak amacıyla projeye ilişkin anket formunu doldurabileceklerdir.”