06.06.2012 Çarşamba günü saat 20.00 da Piri Reis Kültür Merkezi’nde düzenlenen geceye İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta, Mehmet Akif Ersoy Lisesi Okul Müdürü Barış Ünlü, okul idarecileri, öğretmenleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Mehmet Akif Ersoy Lisesi’nin ortaklaşa düzenlediği şiir gecesinde öğrenciler hazırladıkları çalışmaları çok başarılı bir şekilde sahneledi. ‘’Sevgi’’ konulu şiirlerin işlendiği gecede birçok ünlü şairin şiirlerini okuyan öğrenciler misafirlere duygulu anlar yaşattı.

Program sonunda okul müdürü Barış Ünlü sürpriz yaparak okulun öğrenci meclisinin hazırladığı ‘’EN’’ler anketinde seçilenlere ve öğretmenlerin öğrencilerine yönelik hazırladığı ‘’EN’’ler anketinde seçilenlere kupalarını takdim etti.
Ayrıca Okul Müdürü Ünlü, bir ilki gerçekleştirerek sene boyunca devamsızlık yapmayan 3 öğrenciye tablet bilgisayar hediye ederek öğrencileri onurlandırdı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta yaptığı konuşmada; ‘’Yunus Emre’nin, Mevlana’nın ayak izleri olduğu bu topraklarda etkinlerin yapılmadığını kim diyebilir ki.Geçtiğimiz Pazartesi günü Toki Anadolu Lisesi'nin sahnelediği ‘’Eyvah Türkçem'’oyunu, bugün de çok güzel bir şekilde sergilenen Mehmet Akif Ersoy Lisesi’nin şiir gecesi, gerekse hergün okulların hazırladığı etkinlikler göz dolduruyor. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Buradan Karaman halkına da bir davette bulunmak istiyorum. 15-17 Haziran tarihleri arasında Piri Reis Kültür Merkezi'nde ünlü yönetmen Mesut Uçakan’ın filimlerinin gösterimi olacak. 10 filmin tamamı ücretsiz olarak sinema severlerin beğenisine sunalacak. Ayrıca yine Piri Reis Kültür Merkezi’nde 15 Haziran Cuma günü saat 14.00 te yönetmen Mesut Uçakan 'sinemanın dünü,bugünü ve yarını' adlı bir konferans verecek. Tüm Karaman halkı davetlidir,''dedi. 


Program toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.