Konser vermek için Karaman’a gelen müzisyen Sinan Akçıl, Henry Jones Cafe de sahne aldı.

Konser öncesi Grand Karaman Otel’de basın mensupları ile bir araya gelen Akçıl, sohbet havasında bir toplantı gerçekleştirdi. Karaman’ı çok sevdiğini aktaran ve Karaman’a gelmeden önce bir araştırma yaptığını dile getiren Akçıl, Karaman hakkında edindiği bilgiler sonrası çok şaşırdığını söyledi.

Daha sonra konser alanına giden Müzisyen Akçıl, konser öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Karaman’ın inanılmaz şekilde gelişimde olduğuna vurgu yaparak, “Karaman’ın 29 yıl önce il olduğunu yeni öğrendim. Adının hala Konya Karaman diye geçmesi beni üzdü. Burayı daha çok duyurmamız lazım Türkiye’ye ve Dünya’ya. Çünkü Türk Dilinin Başkenti ve Yunus Emre Türbesi burada. Değerli yer altı şehirleri de var burada. Karaman’ı hep beraber ayağa kaldıracağız.” dedi.

SİNAN AKÇIL’DAN KARAMAN’A FUTBOLCU SÖZÜ

Karaman Belediyespor’a bir futbolcu bağış edeceğini söyleyen spor sever Akçıl, “Karaman’ın tekrar 2. Lige çıkması halinde bir futbolcu sözüm var. Amacımız Karaman Belediyespor’u 1.Lig’de görmek” ifadesini kullandı.

AKÇIL’DAN REKTÖRE ÇAĞRI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Mehmet Akgül’e de çağrı yapan Müzisyen Akçıl, üniversite de de bir konser vermek istediğini aktararak, KMÜ’nün konserlere açılmasını ve sporun, müziğin, sanatın Karaman’ı ayağa kaldıracağına dikkat çekti.

SİNAN AKÇIL RÜZGARI ESTİ

Henry Jones Cafe de sahne alan Sinan Akçıl, şarkılarını sevenleri için söyledi. Akçıl’ın müzikleriyle keyifli dakikalar yaşayan vatandaşlar zaman zaman müziklere eşlik etti.

Ayrıca Akçıl’a Karaman Belediyespor’un takım forması ve atkı hediye edildi.