Sincan Belediyesi’nin düzenlediği Mahalle Şenlikleri sona erdi. Her gün farklı bir mahallede düzenlenen etkinlikler ile hem anne babalar hem de çocuklar yaz akşamlarında keyifli anlar yaşadı. Kukla gösterilerinden animasyona, yarışmalardan konserlere kadar pek çok etkinlik mahalle şenliklerinde Sincanlılara sunuldu.

Sincanlıların yoğun ilgi gösterdiği Sincan Belediyesi Mahalle Şenlikleri sona erdi. Hafızalara renkli sahnelerle kazınan etkinlikler, 7’den 70’e herkesin yaz akşamlarını şenlendirdi. Sincan Belediyesinin sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamında düzenlendiği bu program ile geleneksel oyunlar yeniden yaşatıldı.

Her gün bir bisiklet

Okulların açılmasına sayılı günler kala Mahalle Şenlikleri sayesinde yeni eğitim öğretim yılına motive olan çocuklar kukla, animasyon ve yarışmalarla eğlenirken, aileler de verilen konserler sayesinde keyifli zaman geçirdi. Patlamış mısır, pamuk şeker gibi ikramların verildiği şenliklerde çeşitli hediyeler de dağıtıldı. Sincan Belediyesi bir ay boyunca her akşam yarışmalarda dereceye giren bir çocuğa bisiklet hediye etti.

Çocuklarıyla beraber kaliteli zaman geçirmenin mutluluğunu yaşayan Sincanlılar şenliklerden oldukça memnun. Bir sonraki mahalle şenliklerini iple çektiklerini söyleyen vatandaşlar Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna’ya böyle güzel bir organizasyonu Sincanlılara sunduğu için teşekkür etti.

“Çocuklar bizim geleceğimiz”

Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Sincanlıların şenliklere yoğun katılımdan memnuniyet duyduğunu ifade etti. Tuna, “Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Onlara yapılan her güzellik ülkemizin geleceğine yapılan yatırımdır. Onların yaz tatillerine bir nebze renk katmak amacıyla düzenlediğimiz bu etkinliğimizin vatandaşlarımızı memnun etmesi bizleri de mutlu etti” ifadelerini kullandı.

Tuna, bu etkinlik sayesinde geleneksel birçok oyunu gelecek nesillere aktardıklarını dile getirerek, “Şimdiki çocuklarımız maalesef bilgisayarlardan, tabletlerden başını kaldırmıyor. Sanal bir dünyada oyun oynuyor eğlendiklerini sanıyorlar. Biz Sincan Belediyesi olarak inşallah mahalle şenlikleriyle bir arada zaman geçirmenin ne kadar eğlenceli olduğunu, komşular arasında mutlu anların paylaşılarak çoğaldığını anlattık. İmkanlarımız ölçüsünde de önümüzdeki yıllarda bu etkinliği sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.