İSTANBUL (AA) - 88'inci Akademi Ödül (Oscar) töreni yaklaşırken sinemacılar favorilerini ve Oscar'la ilgili görüşlerini aktardı.

Yönetmen Osman Sınav, özellikle takip ettiği ve beğendiği hit yönetmenlerin bulunduğunu belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

"Martin Scorsese, önemli bir adam benim için. Ama son yıllarda sıkıca takip etmeye çalıştığım Alejandro Gonzalez Inarritu var. Bir sanat sinemasından doğan, Meksikalı bir adam. Arthouse'dan gelip Hollywood'un göbeğine gelip oturuyor. Enteresan bir yürüyüş. Bu yürüyüş doğruysa ve İnarritu eğer Oscar'ı alırsa bu, Hollywood, dünya sineması değişiyor anlamına geliyor. Sinema da yeniden başka bir şeyin arayışında ve başka bir damar açılıyor demek."

Yönetmen Sinan Sertel, Oscar ödüllerini takip ettiğini vurgulayarak, "O kadar önemli yönetmen ve filmlere Oscar vermediler ki. Hitchcock, Chaplin'e bir kere Kubrick'e ise hiç ödül vermediler. O yüzden Oscar için yandaş sinemacı olmak gerekiyor" dedi.

"Dondurmam Gaymak", "Entelköy Efeköy'e Karşı" ve "İftarlık Gazoz" filmleriyle bilinen Yönetmen Yüksel Aksu, 88'inci Akademi Ödülleri'nde en iyi yönetmen ödülünü İnarritu, en iyi film ödülünü The Revenant, en iyi oyuncu ödülünü de Leonardo DiCaprio'nun alacağını söyledi.

Sinema Yazarı Muhammed Uyar'ın Oscar tahminleri ise şöyle: En iyi film; The Revenant, en iyi yönetmen; İnarritu, en iyi senaryo; Room: Gizli Dünya, en iyi erkek oyuncu: Michael Fassbinder/ Steve Jobs, en iyi kadın oyuncu; Brie Larson.

Yazar Nihal Bengisu Karaca da en iyi görsel efekt ödülünü "StarWars: Güç Uyanıyor" filminin alacağını belirtirken, en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü Tom Hardy, en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünün ise The Hatefull Eight filmindeki performansıyla Jennifer Jason Leigh'in alacağı tahmininde bulundu.

Yönetmen Abdulhamit Güler'in Oscar favorileri şöyle: En iyi film; The Revenant, en iyi yönetmen; İnarritu, en iyi erkek oyuncu; Leonardo Di Caprio, en iyi yabancı film ödülü; Son Of Saul, en iyi kadın oyuncu; Charlotte Rampling.

88'inci Akademi Ödülleri, 28 Şubat'ta Chris Rock'ın sunacağı Hollywood'taki Dolby Tiyatrosu'nda düzenlenen törenle sahiplerini bulacak.