SİVAS (AA) - Sivas Valisi Alim Barut, Sivas Kongresi'nin 96. yıl dönümü kutlama programında yer alan konserlerin ülkenin içinde bulunduğu hassas günler nedeniyle iptal edildiğini söyledi.

Barut, valilikte düzenlediği basın toplantısında, 29 Ağustos-6 Eylül tarihlerinde yapılacak Sivas Kongresi'nin 96. yıl dönümü kutlamaları hakkında bilgi verdi.

Bu haftanın, Sivas ve Sivaslılar için gurur, coşku ve bayram haftası olduğunu vurgulayan Barut, "Bundan 96 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk başkanlığında bir araya gelen vatanseverler, kentte cumhuriyetimizin temellerini atmışlardır. Bağımsızlık meşalesi Sivas'ta güç bulmuş ve burada bir kongre gerçekleştirilmiştir. Bu kongreyle cumhuriyete giden yolun seyri belirlenmiştir" diye konuştu.

Barut, Sivas Kongresi'nin 96. yıl dönümü kutlama etkinliklerinin 29 Ağustos'ta saat 11.00'de tarihi Kent Meydanı'nda düzenlenecek Sivas Kitap Günleri ile başlayacağını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"4 Eylül Sivas Kongresi'nin 96. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında planlanan konser programları, ülkemizin içinde bulunduğu hassas günler nedeniyle iptal edilmiştir. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine de başsağlığı diliyorum."