SİVAS (AA) - Sivas'ta "2016 Kadı Burhaneddin Yılı" etkinlikleri kapsamında "Sivas Sultanı Şair Alim Kadı Burhaneddin" konulu konferans düzenlendi.

Sivas Valisi Alim Barut, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, 2016'yı Kadı Burhaneddin yılı olarak ilan ettiklerini hatırlattı.

Sivas'ın mazisinde iz bırakan şahsiyetler açısından Anadolu'nun en büyük şehirlerinden biri olduğunu ifade eden Barut, "Bizler, sultan şehir Sivasımızın aşıklarını, ozanlarını, sultanlarını, alimlerini ve bu şehre emeği geçen herkesi hayatlarıyla, kişilikleriyle bıraktıkları izleriyle değerlendirmekteyiz" dedi.

Barut, Kadı Burhaneddin'in hayatından bahsederek, "Kadı Burhaneddin, kadı olarak, vezir olarak başarılı hükümleri ve adaletli idaresiyle halka kendini sevdirmiş" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Hüseyin Akkaya, sunum gerçekleştirdi.

Daha sonra, Barut ile Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, 2015 Şemseddin Sivasi Yılı ile ilgili yaptıklar program, konferans ve sempozyum dolayısıyla Prof. Dr. Recep Toparlı, Prof. Dr. Hüseyin Akkaya ve Prof. Dr. Alim Yıldız'a plaket takdim etti.

Bu arada programa katılamayan ve Şemseddin Sivasi'nin manzum eserlerinin bir külliyat halinde yayıma hazırlanmasında çaba gösteren İbrahim Yasak'ın plaketi de Murat Kıral'a verildi.