SİVAS (AA) - Sivas'ta yapımı tamamlanan ve toplam 5,5 milyon liraya mal olan Çocuk Oyun Kütüphanesi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Orta Anadolu (ORAN) Kalkınma Ajansının desteğiyle, Sivas İl Özel İdaresi tarafından Akdeğirmen Mahallesi'nde yaptırılan kütüphane, 2-14 yaş arası çocuklar ile ailelerinin sosyal ve kültürel hayatına büyük ölçüde katkı sağlayacak.

Vali Alim Barut, açılış öncesi yaptığı konuşmada, geleceğin teminatı olan çocukların hayata her yönden eğitimli olarak başlamalarının önemli olduğunu söyledi.

Ülkenin geleceği için bilgili, donanımlı, okuyan çocuklar yetiştirmek ve onları her alanda desteklemek zorunda olduklarını dile getiren Barut, "Çocukların erken yaşlarda kütüphane alışkanlığı edinebilmeleri, aileleriyle iletişim kurarak okuma alışkanlığı kazanmaları, oyun sevgisi ve sosyal alanda beceri kazanmaları amacıyla çeşitli oyun alanları içinde bu hizmeti sunmayı amaçladık. Çocukların zihinlerini doyurduğumuz kadar ruhlarını da beslemeliyiz. İnanıyorum ki bu kütüphane çocuklarımızın ruh sağlığını ciddi anlamda etkileyecek ve katkıda bulunacaktır" diye konuştu.

AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin ise projenin sosyal devlet olmanın güzel bir örneği olduğunu belirterek, daha da yaygınlaştırılması gerektiğini vurguladı.

ORAN Genel Sekreteri Kamil Taşçı da bu projelerin çocuk nüfusunun fazla olduğu kentte önemli bir yere sahip olacağını dile getirdi.

Gelecek yıl sosyal alanlarda yapılacak çalışmalara daha çok destek ayırdıklarını ifade eden Taşçı, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, ilk defa sosyal amaçlı ve çocuklara yönelik bir proje gerçekleştirdiklerini aktardı.

Metruk bir binayı sosyal amaçlı bir yer haline getirdiklerini anlatan Ayhan, şunları kaydetti:

"3 bin 800 metrekare alanda, içerisinde oyun kütüphanesi, buz pisti, 8D sinema, ayna odası, çarpışan arabalar ve dinleneme yerleri bulunan, tamamen çocuklarımızın dünyasına hitap eden ve çocuklarımızı eğitsel anlamda donatan bir yer açtık. Çocuklarımızı sıkıntıya sokmadan, sağlıklı bir nesil yetiştirmek için dikkatli davrandık. Ayrıca kütüphanemizin alt katında 60 araçlık otopark da mevcut. Kış memleketinde çocukların nefes alacağı bir ortam oluşturmaya çalıştık. Çocuklar için bir merkez üretmek ayrı bir keyif. Eksiklerimiz var, oyuncak müzesi, sosyal etkinlikler, okuma etkinlikleri, kum havuzları, oyuncak tamirhaneleri de kurarak, burayı sosyal yönleriyle daha da güçlendireceğiz. Özel sektörün de hassasiyetlerini dikkate alarak, ticari mantık gütmeden sosyal bir yer yaptık. Burayı mütevazı bir şekilde işleteceğiz."

Konuşmaların ardından Vali Barut ve beraberindekiler, kurdele keserek kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi ve ardından tesisi gezdi.