NİĞDE (AA) - Niğde E Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu ve hükümlüler için "Son Kuşlar" tiyatro oyunu sahnelendi. 

Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Turgay Tanülkü'nün yönettiği oyunda, İstanbul Devlet Tiyatrosunun genç sanatçıları sahne aldı. 

Adalet Bakanlığının destek olduğu turne kapsamında Niğde E Tipi Ceza İnfaz Kurumuna gelen Tanülkü ve oyuncular, Sait Faik Abasıyanık'ın eserinden Aylin Tez'in uyarladığı "Son Kuşlar" adlı oyunu mahkumlar için sahneledi.

Ceza İnfaz Kurumunun konferans salonundaki oyununu tutuklu ve hükümlülerin yanı sıra Vali Necmeddin Kılıç, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Garnizon Komutanı Albay Ufuk Nayır, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt ve cezaevi yetkilileri de izledi.

Oyunun ardından konuşan yönetmen Tanülkü, bir yol hikayesinde mahkumlarla olmanın gurur verdiğini söyledi.

Gözyaşlarını tutamayan Tanülkü, "1981'den bugüne kadar ülkemin her cezaevinde mahkum arkadaşlarıma tiyatro yapıyorum. Onlar bana çocuklarını emanet ettiler, okutabilmem için. 23 mahkum ve 2 gardiyan çocuğunu okutuyorum çünkü bu yol hikayesi, hepimize ait. Allah sizleri kurtarsın" diye konuştu.

"Kağıttan uçurtma olsak, dünyayı dolaşsak ve ipin ucunu tek çocuk bile tutabilse bu, bize yeter" anlayışıyla yola çıktıklarını anlatan Tanülkü, hedeflerinin 223 cezaevi, 180 bin tutuklu ve hükümlüye ulaşmak olduğunu kaydetti.

Vali Kılıç da her insanın ömründe yıllar ve mevsimler gibi birbirini takip eden dalgalanmalar olduğunu söyledi. 

Cezaevinde bulunmanın "son" olmadığına işaret eden Kılıç, "Her insanın hayatında bir kışı olduğu gibi baharı ve ardından yazı vardır. Belki cezaevi, bir okuldur bazılarımız için. Cezaevinde öğreneceklerimiz, fakülteler bitirsek öğrenemeyeceğimiz şeylerdir. Hayattan ümidinizi kesmeyin, önünüzde kocaman gelecek var. Cezaevini değerlendirin. 'Bundan sonraki hayatımıza kendimizi nasıl hazırlarız', onun gayreti içinde olun. Umuyorum kışınız bitecek, baharınız başlayacak ve ardından yaz mevsiminiz gelecek" diye konuştu.

Konuşmasının ardından Kılıç ve protokol üyeleri, Tanülkü ve ekibine çiçek ve çeşitli hediyeler taktim etti.