15 Ocak 2013 Salı günü saat 11.30’da Piri Reis Kültür Merkezinde gerçekleştirilen açılışa Karaman Valisi Murat Koca, Garnizon Komutanı J.Alb. Selçuk Boz, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri M. Salih Baldız, İl Müftüsü Nuri Değirmenci,daire müdürleri ve kursiyerler katıldı.


Vali Murat Koca Tarihi Güzel Sanatlar Galerisinin açılışında yaptığı konuşmada; “Geleneksel Türk sanatlarını tanıma, tanıtma, koruma ve yaşatma yoluyla gelecek kuşaklarımıza aktarmamız  gerekmektedir. Kültürümüzü yansıtan bu sanatlarımızı gençlerimizle buluşturmak için yapılan bu hizmetlerin önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu galerinin  açılmasında emeği geçen Osman Gözel’i tebrik ediyor ve başarılar diliyorum.”dedi.

Konuşmasının ardından Vali Koca beraberindeki heyetle birlikte Tarihi Güzel Sanatlar Galerisi açılışını gerçekleştirdi. Vali Koca açılışın ardından galeriye gezerek yetkililerden bilgi aldı. Program musiki dinletisiyle sona erdi.