KONYA (AA) - Yazar Tarık Buğra, ölümünün 21. yılında memleketi Akşehir ilçesinde 24-26 Şubat tarihlerinde düzenlenecek "Tarık Buğra Anma Etkinlikleri" ile anılacak.

Eski Tarım ve Köyişleri Bakanı, Tarık Buğra Anma Etkinlikleri Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü, etkinlik hakkında AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akşehirli olan Tarık Buğra'nın edebiyat dünyasında çok önemli ve değerli bir isim olduğunu söyledi. 

Buğra'nın eserlerinin yol gösterici olduğuna işaret eden Güçlü, şunları kaydetti:

"Tarık Buğra, edebiyat, sanat çevrelerinde çok iyi tanınıyor, çok değer veriliyor ama ne yazık ki genç nesil ve toplumumuzun büyük kitlesi tarafından bu kadar iyi tanınmıyor. Eserlerini genç nesle aktarmakta, onun hakkında bilgi sahibi olma imkanı vermekte çok başarılı olamadık. Hemşehrimize sahip çıkmamız noktasında gayretimiz oldu. Bu nedenle Akşehir Belediyesi, Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile anma etkinliği düzenleme kararı alındı. Etkinliğin temel amacı; lise ve üniversite gençliğine Tarık Buğra'nın varlığını, temel düşüncelerini, Türkiye'ye olan bağlılığını ve millet kavramına yönelik geniş anlayışını aktarmaktır."

- "5 şehirden 23 genç Buğra'yı anlatacak" 

Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin ise anma etkinlikleri çerçevesinde 11 panel düzenleneceğini belirterek, "Tarık Buğra'nın eserleri edebiyat severlerle ve öğrencilerimizle buluşturulacak. Bu etkinliklerde 5 şehirden 23 genç, Tarık Buğra'yı anlatacak. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya da Buğra'nın, gençliğin daha iyi yerlere gelmesi için çaba gösterdiğini vurguladı.

Yazarın hayatında yalnız gibi gözükse de aslında yalnız olmadığı, fikirlerinin çok daha büyük kitlelere ulaştığının yıllar sonra anlaşıldığına dikkati çeken Akkaya, "Nasreddin Hocamıza verdiğimiz değer gibi Tarık Buğramızı da değerimiz olarak görüyoruz. Vefa borcumuz olduğunu düşünüyoruz. Onu, gençlerimizle buluşturmak istiyoruz. Bu kadar eser kazandırmış yazarımızı anlamak ve anlatmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.