Karaman Belediyesi tarafından yeniden elden geçirilen ve eski Karaman evlerini yaşatan bir müzeye dönüştürülen tarihi Tartan Konağı, belediyenin öncülüğünde kültürel etkinliklere kapılarını açmaya devam ediyor.
 
Karaman’ın en eski ve tarihi konaklarından biri olan Tartan Konağı her hafta farklı alanlarda kültürel etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Tarihi konakta bu hafta belediye arşivinde yer alan Karaman’ın yıllar önce çekilmiş nostaljik siyah – beyaz fotoğrafları sergilenecek.   

Belediye Başkan Yardımcısı H.Osman Ünüvar, tarihi konağı sosyal ve kültürel etkinliklere açtıklarını belirterek, Tartan konağının ziyaret dışında kültürel faaliyetlerle de adının duyulması gerektiğini vurguladı. Ünüvar: “Belediye Başkanımız Sayın Kâmil Uğurlu’nun talimatlarıyla Tartan Konağı belediyemiz bünyesinde ziyaret edilen tarihi bir mekân haline geldi. Buranın adını daha çok duyurmak ve vatandaşlarımıza farklı mekanlarda bir takım programlar sunmak için konağın kapılarını çeşitli etkinliklere açtık. Tüm Karamanlı hemşehrilerimizi bu tarihi mekâna bekliyoruz” dedi.

Karaman’ın yıllar önce çekilmiş eski fotoğraflarını görmek isteyen vatandaşlarımız hafta içi her gün 08.00 – 19.00 saatleri arasında Tarihi Tartan Konağı’nda sergilenen resim sergisini gezebilirler.