‘Kadına Şiddete Hayır Haftası’ kapsamında ‘İki Öküz Parası’ adlı oyunu sahneleyen Mersin Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu üyeleri, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ziyaretinde bulundu.

Heykel’deki tarihi başkanlık binasında gerçekleşen görüşmede, Mersinli kadınları Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe adına Başkanvekili Şükrü Köse ağırladı.

Köse, kadına karşı şiddeti konu alan tiyatro oyununu sergileyen Mersinli kadınları tebrik etti. Türk toplum yapısında kadının ayrı bir öneminin bulunduğunu, her kadına bir anne gözüyle baktıklarını ve onu sahiplendiklerini belirten Başkanvekili Köse, “Her zaman kadına yönelik şiddeti önlemek için çalışmalıyız. Çünkü şiddeti ortaya çıkartan evlatları yetiştiren de bizleriz. O yüzden bilinçli olarak birlikte mücadele yürütmeliyiz” dedi.

Mersin Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu Kurucusu Ümmiye Koçak ise, kendilerini Bursa’ya davet eden ve her türlü ihtiyaçlarını karşılayan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Mersin Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu, Türkiye’de kadınlarla ilgili tiyatro gösterimleri hazırlayan tek amatör grup olarak biliniyor. ‘Kadına Yönelik Şiddete Hayır Haftası’ kapsamında tiyatro gösterilerini sergilemek için Bursa’ya gelen topluluk, Büyükşehir Belediyesi tarafından ağırlanıyor.