Töre oyunu, okulun 500 kişilik konferans salonunda kapalı gişe oynadı.
Okul Müdürü Mustafa Ün yaptığı konuşmada; “ Son 8 yılda her yıl en az bir tiyatro oyunu sahneledik. Ancak son üç yıldır, hem öğrencilerimiz hem de öğretmenlerimiz ayrı ayrı oyunları sergilediler. Okulumuzda öğrencilere yönelik bir tiyatro kulübü, bir drama kulübünün yanı sıra öğretmenlerimizden oluşan üçüncü bir tiyatro kulübü daha mevcuttur. Babaoğlu Eğitim Kurumlarını Karaman’da farklı kılan etkenlerden biri de budur.
Okulumuzun akademik başarılarını her yıl açık net bir şekilde rakamlarla ifade ederiz. Biz mezun ettiğimiz öğrencilerimizi tam donanımlı bir şekilde hayata hazırlamayı amaç edinen bir kurumuz. Bu bakımdan kültürel etkinlikleri daima ön planda tutarız. Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında toplam 25 adet etkinlik planladık. Bir kısmını başarıyla tamamladık.
 Bu akşam da öğretmenlerimiz, Türkçe Öğretmenimiz Soner Aydoğan’ın yönetmenliğinde Turgut Özakman’ın oyununu en güzel şekilde sahnelediler. Bu oyunda rol alan öğretmenlerimizi ve Anadolu Lisemizdeki dört öğrencimizi tebrik eder; sene başından bu yana üstün performanslarıyla bu yılı çok verimli geçirmemizi sağlayan tüm çalışma arkadaşlarıma şükranlarımı sunarım. Bugün salonu dolduran öğrenci velilerimize ve bugünlere gelmemize katkısı olan herkese sonsuz teşekkür ederim. Bugün ayrıca Görsel Sanatlar öğretmenlerimizden Gülnur Keser’ in 3. ve 4. Sınıf öğrencilerimizin eserlerinden oluşan resim sergisini de velilerimizin beğenisine sunduk. Öğretmenimize ve öğrencilerimize de teşekkür ederim.” dedi.