Mevlana'nın ailesiyle birlikte Karaman'dan, Konya'ya göç etmesinin 785'inci yıl dönümü nedeniyle temsili uğurlama töreni düzenlendi.

Mevlana Celaleddin-i Rumi ve ailesi, Suriye'nin başkenti Şam'dan, Anadolu'ya geçtikten sonra Erzincan'dan sonra Karaman'da konakladı. 7 yıl Karaman'da kalan Mevlana'nın babası Muhammed Bahaeddin Veled, Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubat'ın, daveti üzerine Konya'ya göç etti.

UĞURLAMA TÖRENİ DÜZENLENDİ
Mevlana ve ailesinin Karaman'dan, Konya'ya göç etmesinin 785'inci yıl dönümü nedeniyle temsili uğurlama töreni düzenlendi.

Aktekke Cami Bahçesi'nde düzenlenen temsili uğurlama törenine Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Karaman Vali Yardımcısı Muammer Balcı, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta, CHP Karaman İl Başkanı Ahmet Ertuğrul ve vatandaşlar katıldı.

Törende katılımcıları selamlayan Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, bu kutlu günde bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek; “Bugün burada çok anlamlı ve manevi bir günü yaşıyoruz.”dedi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Uluslararası Mevlana Vakfı Türk Tassavvuf Müziği Topluluğu, sema gösterisi yaptı. Sema gösterisi sırasında vatandaşlar duygulu anlar yaşadı.

Gösterinin ardından Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Sanatçıları tarafından Bahaddin Veled ve ailesinin Karaman’dan Konya’ya hicretinin seramonisi temsili olarak canlandırıldı. Temsili canlandırma da dönemin Karaman Valisi Emir Musa, Mevlana ile birlikte ailesi Muhammed Bahaeddin Veled'i, Aktekke Cami'nin bahçesinden yaklaşık 200 metre uzaklıkta bulunan Hatuniye Medresesi'nin önüne kadar uğurladı.