TRT Okul’un sevilen ve büyük beğeni toplayan yarışma programı Kripteks, Türk dilinin başkenti Karaman’daydı. Her hafta farklı bir şehirde Anadolu’nun gizemli tarihine yolculuk yapan Kripteks ekibi bu hafta Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine (KMÜ) konuk oldu.  
Kripteks yarışma programının Yönetmeni Hasan Yıldız, öğrencilerin Kripteks elemeleri için heyecanlı bekleyişi sürerken Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’i makamında ziyaret etti. Türkiye’deki üniversite gençliği üzerine yapılan keyifli sohbetin ardından Prof. Dr. Sabri Gökmen ve Hasan Yıldız Kripteks elemelerine birlikte katıldı. 

“Finalistler Belli Oldu”

Kripteks elemelerine yoğun ilgi ve katılım gösteren üniversitelilerin büyük ödüle giden yolda başarılı bir performans ortaya koyabilmek adına verdikleri kıyasıya mücadele elemeleri izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Eğlencenin, heyecanın ve coşkunun hiç eksilmediği elemelerin finalist isimleri olan Melek Şahin ve Şaban Aslan’ın Karaman tarihine yapacağı yolculuk ise merakla bekleniyor. 

Adım adım şifrelerin izi sürülüp büyük ödül heyecanının yaşanacağı Kripteks yine bilene kazandıracak. Peki, kim kazanacak? Merakla beklenen mücadele 4 Temmuz Cuma günü, saat 23.00’te TRT OKUL ekranlarında izleyicilerle buluşacak.