Bilecik Belediyesi’nin katkılarıyla, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) ve Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu üyeleri, turizm sektöründeki zenginlikleri değerlendirmek üzere Bilecik’in Pazaryeri ilçesine bağlı Kınık köyüne ziyaret gerçekleştirdiler.

TURSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, Turizm İl Müdürü Seyfettin Topsoy, Bilecik Dünya Turizm Destinasyonu Oluyor Projesi Koordinatörü Doç. Dr. Metin Çelik, Köy Sorumlusu Cihan Baş ve beraberindekiler, Kınık köyündeki muhteşem köy kahvaltısında bir araya geldiler. Karşılama esnasında köy düğünlerinde yapılan “Seymen” eşliğinde karşılan heyet bu anı ölümsüzleştirmek için video ve telefonlara çekim yaptı.

Yapılan kahvaltı sonrası konuşma yapan TURSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, kendisinin de bir köy çocuğu olduğunu, köyde büyüdüğünü, köyde geliştiğini ve köyde yetiştiğini belirtti. Akkuş, ”Bundan sonra köy turizmini gerçekten de bizim desteklememiz gerekiyor. Köylerde artık ekonomi kalmadı. Tarım bitti tarımın hakikaten de pek fazla ekonomiye desteği yok. Biz köy turizmini ne kadar canlandırırsak, ne kadar destek verirsek köylülerimiz ayakta kalacaktır. Benim tüylerim diken, diken oldu yani ben 20 sene öncesine gençliğime gittim. Bizim düğünlerimiz hep böyle olurdu. Çok fevkalade olmuş, hakikaten elinize sağlık, yüreğinize sağlık, ağzınıza sağlık. Çok güzel misafirperverlik yapıyorsunuz. Allah razı olsun. Bunu tanıtmak lazım, bunu iyi bir şekilde anlatmak lazım ve Allah’ın izniyle bunu tanıtacağız. Burası sahiden de bizim köyümüz. Kınık köyü bizim memleketimiz, bizim yurdumuz. Allah nasip ederse bundan sonra biz Bilecik’i TURSAB olarak kendimize bağlayacağız. Eskişehir’e bağlıdır Bilecik şuan. Biz Allah nasip ederse Bursa’dan isteyeceğiz genel başkanlığını. Bursa’ya bağlandığı takdirde Bilecik artık bizim yerimiz, yurdumuz ve inşallah mekanımız olacak” dedi.

Konuşmanın ardından konuklar köylülerle birlikte çiftetelli oynadılar. Oynanan çiftetelli sonrası Kınık köyünde bulunan çömlek atölyelerinde ustaları ziyaret eden heyet, burada çömlek yapımı izledi, isteyenlere çamurdan çömlek yaptırıldı. Heyet köy evlerini gezdikten sonra yaptığı alışverişlerin ardından heyet Kınık köyünden ayrıldı.