17 Nisan 2014 Perşembe günü Aktekke Meydanında Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencilerinin folklor gösterileri ile başlayan programda Karamanoğlu Mehmet Bey’in Türkçe Fermanı okundu.
İl Kültür ve Turizm Müdür V. Cengiz Orta’nın açılış konuşmasının ardından Vali Murat Koca, turizmin ilimiz ve ülkemizin dünyaya tanıtılmasının yanında ekonomik yönden sağlayacağı katkılara değindiği konuşmasında, turizmin son yıllarda hızlı bir ivme ile dünyanın önde gelen sektörlerinden birisi olduğunu belirtti.

Vali Koca, Karaman’ın coğrafyasının özel konumu nedeniyle Türkiye’nin en ilgi çekici şehirlerinden birisi olduğunu fakat ilimizin turizmden yeterli seviyede faydalanamadığını belirtti. Karaman’ın ülke ve dünyada tanıtılması, bununla paralel olarak da gelen yerli ve yabancı turist sayısının artmasıyla ilimizin turizm alanında hak ettiği yere gelebileceğini belirten Vali Koca, turizm sektöründe Karaman’ın hak ettiği konuma gelebilmesi için kamu ve özel sektöre önemli görevler düştüğünü ifade etti.

Protokol konuşmalarının ardından Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim dallarında dereceye giren öğrencilere Vali Murat Koca ve protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

Turizm Haftası açılış programı Konya Askeri Bandosu tarafından gerçekleştirilen Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği Karma Konseri ile sona erdi.