Son yıllarda dünyada popülaritesi iyice artan Türk kaynaklı yapımlara bir yenisi daha eklendi. Ünlü Türk Yapımcı ve Senarist Ramazan Karaçay tarafından hayata geçirilmesi planlanan “Mini Sokak” adlı çocuk projesi, daha Türkiye’de görücüye çıkmadan yurtdışından teklif aldı.

Sadece çocuk oyunculardan oluşan dizi film projesinde tüm oyuncular 6-10 yaş aralığında. Bu konseptte dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan “Mini Sokak” dizisinde manavı, kasabı, bakkalı, balıkçısı, polisi, doktoru, emeklisi, genci ve çekirdek ailenin tamamı miniklerden oluşuyor. Oyuncu seçim aşamalarında sona yaklaşılan proje kapsamında Ankara’da bulunan dev bir hangar mini sokağa çevrildi. Bir çocuk projesi için oldukça yüksek bir bütçeye sahip olan “Mini Sokak” dizisinin basın koordinatörü İsmail Çanak, Katar’da faaliyet gösteren bir yapım şirketinin projeyle yakından ilgilendiğini belirterek, “Şu an hedefimizin Türkiye olduğunu ilgili şirkete ilettik. Çünkü konseptimizin temelini ülkemizin örfü, âdeti, gelenek ve görenekleri oluşturuyor. Asıl amacımız çocuklarımıza yaşadıkları ülkenin güzelliklerini anlatmak ve onlara şanslı olduklarını hissettirmek. Bu nedenle geniş izleyici kitlesini göz önünde bulundurarak projeyi ilk aşamada sadece TRT Çocuk Koordinatörlüğü ile paylaşacağız” dedi.

İlk bölümü Ocak 2015’te tamamlanması planlanan dizinin Ankara merkezli olması nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediyesi de projeye tam destek veriyor. Çekim sürecinin başlamasıyla birlikte Başkent önemli bir çekim platosu kazanmış olacak.