Türk Dünyası’ndan 14 ülkenin dans ve müzik toplulukları, Çin Halk Cumhuriyeti Sincan Uygur Özerk Bölgesi Kültür Bakan Yardımcısı Kâmilî Tuerxun ve Türksoy heyeti Nevruz Şenlikleri kapsamında Karaman’a geldi. İlk olarak belediyeyi ziyaret eden heyeti Belediye Başkan Yardımcısı H.Osman Ünüvar ve Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu’nun eşi Hilal Uğurlu karşıladı.

 Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren kültür ve sosyal işlerden sorumlu başkan yardımcısı H.Osman Ünüvar, “Türk Dünyası’nın daimi kültür başkenti Karaman’a, yani memleketinize hoş geldiniz. Sizleri Karaman’da, kendi memleketinizde ağırlamaktan büyük onur duyuyoruz.” dedi. 

Nevruz şenlikleri için gelen heyet Başkan Yardımcısı H.Osman Ünüvar ve Belediye Başkanımızın eşi Hilal Uğurlu’ya günün anısına çeşitli hediyeler takdim etti. Ünüvar ise ekiple birlikte gelen Çin Halk Cumhuriyeti Sincan Uygur Özerk Bölgesi Kültür Bakan Yardımcısı Kamili Tuerxun’a Yunus Emre biblosu hediye etti. 

Ziyaretin ardından Türk Dünyası’ndan 14 Ülkenin müzik topluluğu İsmet Paşa Caddesi’nde bir kardeşlik yürüyüşü gerçekleştirdi. Misafirler, bugün akşam saat 19.30’da Kazım Karabekir Spor Salonunda sunacakları gösteriye Karamanlı hemşerilerimizi davet ettiler.