Geçtiğimiz yıl Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu ve Valimiz Süleyman Kahraman’ın gayetleriyle Uluslar arası Türkçe Olimpiyatlarının bir bölümü Karaman’da yapılmış, Türkçe konuşan yabancı gençlerin sunduğu gösteriler Karamanlılara coşkulu bir gece yaşatmıştı. Vatandaşlarımızın büyük ilgi gösterdiği bu etkinliğin ikincisi 5 Haziran 2012 Salı günü düzenlenecek.
Türkçe Olimpiyatları’nın Karaman gösterisi ile ilgili bugün Valilik toplantı salonunda bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Vali Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, Türkçe Olimpiyatları Karaman İl Etkinliği Tertip Komitesi Başkanı Cafer Çevik ve basın mensupları katıldı.

Vali Süleyman Kahraman; Türkçe Olimpiyatlarına tekrar ev sahipliği yapmaktan Karaman adını büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, ‘İnsanlık için el ele’ sloganıyla yola çıkan misafirlerin bu yıl 100 kişilik bir ekiple Karaman’a geleceklerini söyledi. 

Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu da; Karaman’ın Türk Dünyasının Daimi Kültür Başkenti olduğunu belirterek Türkçe ile alakalı çok ciddi faaliyetler yaptıklarını söyledi. Her yıl kutladığımız Türk Dil Bayramı’nın bu yıl daha kapsamlı kutlanacağını ifade eden Uğurlu. bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Türkçe Olimpiyatları Karaman bölümünün, bir anlamda Dil Bayramının da tamamlayıcısı olacağını aktardı.

Türkçe Olimpiyatları Karaman İl Etkinliği Tertip Komitesi Başkanı Cafer Çevik ise; Dünya barışına katkı sağlaması için 9 yıldır düzenlenen ve Türkçe’yi bir dünya dili haline getiren Türkçe Olimpiyatları’nın, medeniyetlerin bir kaynaşması olduğunu söyleyerek olimpiyatların Karaman etkinliği ile ilgili bilgi verdi.